Freja utökar användning till totalt 53 länder

Freja är en internationellt skalbar ID-plånbok och målet sedan start har varit att erbjuda andra länder samma smidiga e-legitimation som vi är vana vid i Norden sedan länge. En del i denna internationalisering är att erbjuda svenska myndigheter, företag och organisationer e-legitimering för internationella användare. För dessa kunder är det en självklarhet att hantera svenska användare med e-legitimation, men när det kommer till utländska har man behövt kostsamma och mindre säkra processer med exempelvis lösenord, sms-verifiering, postala brev eller personliga besök.  

Sedan tidigare täckte Freja in samtliga EU och EES-länder samt Ukraina och Storbritannien. Med utökningen fortsätter täckningen i Europa att förbättras med flera länder på Balkan men även länder som USA, Brasilien, Japan och Malaysia läggs till i Freja-plattformen. Ambitionen på sikt är att täcka alla de länder i världen som har ett tillräckligt säkert pass eller ID-kort för att möta Frejas säkerhetskrav.  

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:  
”Freja har ett helt unikt erbjudande i att kunna erbjuda svenska kunder e-legitimering för utländska användare. Ur ett kommersiellt perspektiv är det också viktigt eftersom det möjliggör en betydligt högre ARR (Annual Recurring Revenue) från de kunder som vill inkludera utländska användare, i förhållande till de som bara har svenskar.” 

För mer information, vänligen kontakta:  
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB  
Mobil: 08-5272 7982  
E-post: johan.henrikson@frejaeid.se   

Datum 2024-01-26, kl 13:15
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!