Freja ingår avtal med nätapoteket Apotea

Apotea är en av Sveriges största e-handlare och ett fullskaligt apotek med tillstånd av Läkemedelsverket. På apotea.se kan man hämta ut sina receptbelagda läkemedel och få rådgivning av farmaceuter via mail, chatt och telefon.

Frejas e-legitimation är bankoberoende och går att skaffa redan från 13 års ålder. I Frejas digitala plånbok ingår också ett digital ID-kort för identifiering på över 10 000 fysiska ställen – exempelvis när man hämtar paket, vill bevisa sin ålder eller hämtar ut receptbelagda varor.

I avtalet med Apotea samarbetar Freja med sin mångåriga partner Svensk e-identitet för smidig och säker systemintegration.

Pär Svärdson, vd på Apotea kommenterar:
”Det känns bra att vi som första nätapotek kan erbjuda Freja till våra kunder. Det är en viktig del i att öka tillgängligheten. Det är oerhört viktigt för oss på Apotea att våra kunder kan hämta ut och få sina läkemedel levererade hem oavsett förutsättningar. Jag hoppas att fler av våra samarbetspartners får upp ögonen för och ser nyttan med Freja.”

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:
”E-hälsa är ett av de områden där Freja används allra flitigast och nu kan vi erbjuda våra användare att använda vår digitala plånbok i hela vårdkedjan - från att boka läkarbesöket till att beställa och hämta ut sin medicin.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post: johan.henrikson@frejaeid.se

Datum 2023-06-19, kl 09:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!