Freja genomför besparingsprogram för att tidigarelägga lönsamhet

REG

Kostnaderna kommer att minska med cirka 14 miljoner kronor på årsbasis och utgörs i huvudsak av personalneddragningar. Koncernens personalkostnader beräknas minska med en tredjedel. Kostnaderna för besparingarna kommer till största del belasta tredje kvartalet med cirka 3 miljoner kronor. Fullt genomslag av besparingarna sker under första kvartalet 2024.

Besparingsprogrammet innebär att utvecklingstakten för nya funktioner i Frejas ID-plattform kommer att bli lägre men styrelsen gör bedömningen att försäljningstillväxten fortsatt kommer vara stark.

De preliminära siffrorna för ARR för september visar på en fortsatt stark tillväxt och uppgår till 16,5 miljoner kronor vilket är en ökning med 163% jämfört med motsvarande period föregående år. Signerad ARR per 19 september, det vill säga abonnemang som är avtalade men inte ännu börjat intäktsföras, uppgår till 17,0 miljoner kronor.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:
”Vi har stark medvind i försäljningen samtidigt som vi måste öka takten i hur snabbt vi når lönsamhet. Det är givetvis tråkigt att många duktiga medarbetare nu måste lämna oss, de har gjort ett fantastiskt arbete i att skapa en starkt efterfrågad ID-plattform och jag vill rikta mitt innerligaste tack för deras insatser. Besparingarna är utformade på ett sådant sätt att vi kan ha en fortsatt hög försäljningstillväxt och därmed nå lönsamhet mycket snabbare.”

Denna information är sådan information som Freja eID Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 september 2023 kl. 14.15 CEST.

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post: johan.henrikson@frejaeid.se

Datum 2023-09-19, kl 14:15
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!