Freja erbjuder eID för alla EU och EES-medborgare

Frejas mål har sedan starten varit att bli en internationell ID-plånbok och e-legitimation.

Internationaliseringens första fas – som de 13 nya länderna är en del av – är att erbjuda företag och myndigheter i Sverige möjligheten att e-legitimera utländska användare.

Internationaliseringens andra fas kommer att bli när Freja lanserar sina tjänster till företag och myndigheter i andra länder. Denna fas har ännu inte startat men med de nya länderna tillagda i plattformen har en viktig del av förberedelserna genomförts.

Sedan tidigare kan Freja ta emot användare från majoriteten av EU och EES-länderna samt Ukraina och Storbritannien. Totalt, inklusive Sverige, är antalet länder nu 32.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB kommenterar:
”Det internationella perspektivet har hela tiden varit vår målbild med Freja. Men innan vi tar steget fullt ut i Europa ska vi nå lönsamhet. Genom att på det här sättet utöka erbjudandet till svenska företag och myndigheter kommer vi snabba på resan till lönsamhet. Övriga e-legitimationer i Sverige erbjuder nämligen inte stöd för utländska användare och den här typen av avtal genererar generellt sett betydligt högre intäkter än avtal endast för svenska användare.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post: johan.henrikson@frejaeid.se

Datum 2023-06-22, kl 10:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!