Fler än hälften av Sveriges kommuner har nu Freja

Det har blivit en självklarhet för en majoritet av Sveriges kommuner att erbjuda sina medborgare inkludering och valfrihet i åtkomsten till kommunens e-tjänster och anslutningstakten av nya kommuner är fortsatt hög.

Frejas e-tjänstelegitimation - Freja OrgID – har vuxit fram till att bli en populär lösning hos just kommunerna då den erbjuder såväl regelefterlevnad som stor flexibilitet och minimal administration. Freja OrgID används av exempelvis hemtjänstpersonal, socialförvaltning och inom administrationen. Inför de Digitala Nationella Prov som införs nästa år ställs krav på att skolpersonal måste ha en e-legitimation och detta driver efterfrågan ytterligare.

Freja är den enda e-legitimation som är statligt godkänd för både privat- och tjänstelegitimering och därmed kan ge möjligheten att separera dessa roller. Just separationen av det privata och tjänsterelaterade är en viktig drivkraft för Freja OrgID eftersom varken medarbetare eller arbetsgivare vill hantera privata e-legitimationer i tjänsten.

I Frejas digitala plånbok ingår också ett digital ID-kort att använda för identifiering på över 10 000 fysiska ställen – när man hämtar paket, vill bevisa sin ålder eller hämtar ut receptbelagda varor med mera. Även här används Freja i kommunerna, exempelvis vid boklån på bibliotek.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:
”Jag är helt övertygad om att alla kommuner vill vara inkluderande i sina e-tjänster och därmed tror jag att alla kommuner kommer att erbjuda Freja till sina medborgare. Att samtliga kommuner kommer använda Frejas e-tjänstelegitimation är kanske inte lika självklart, men givet på hur många områden Freja OrgID löser problem inom digitaliseringen håller jag inte det för omöjligt.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post: johan.henrikson@frejaeid.se

Datum 2023-06-13, kl 08:45
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!