Älvdalens Utbildningscentrum väljer Freja inför Digitala Nationella Prov

Inför Digitala Nationella Prov (DNP) som införs 2024 ställs krav på att skolpersonal måste ha en statligt godkänd e-legitimation. Älvdalens Utbildningscentrum är en fristående gymnasieskola i Älvdalens kommun och är först ut av landets skolor att säkra möjligheten för sin personal att administrera DNP med Freja, utan att behöva använda sin privata e-legitimation.

I det här avtalet samarbetar Freja med företaget Svensk e-identitet för integration av tjänsten och för hantering av användare.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:
”Freja OrgID har redan tagit en ledande position kring mobil e-tjänstelegitimering. När nu en stor del av all skolpersonal måste möta de regulatoriska kraven kring DNP ser vi att efterfrågan på Freja OrgID ökar ytterligare. Det är min starka övertygelse att vi i en nära framtid kommer se hur det är lika vanligt att ha en mobil e-tjänstelegitimation som det idag är att ha en privat e-legitimation. Fortsätter nuvarande tillväxt för Freja OrgID kommer vi att vara den dominerande spelaren på denna marknad.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post: johan.henrikson@frejaeid.se

Datum 2023-06-28, kl 09:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!