Ale kommun digitaliserar organisationen med Freja

Digitaliseringen av offentlig sektor innebär att personalen måste ha ett säkert och smidigt sätt att komma åt olika e-tjänster. För många av dessa e-tjänster finns också krav att en statligt godkänd e-legitimation måste användas. Ett exempel på detta är de digitala nationella prov som införs under 2024.

Ale kommun har valt den mobila e-tjänstelegitimationen Freja OrgID för att möta kraven på e-legitimering för skolpersonal. Parallellt med detta utvärderar kommunen om e-tjänstelegitimationen ska införas i Socialförvaltningens verksamhet, där det också finns höga krav på informationssäkerhet.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:
”Jag tycker dynamiken som Frejas e-tjänstelegitimation erbjuder blir tydlig i exemplet med Ale kommun. Tanken är ju att Freja ska kunna användas till alla olika delar av kommunens verksamhet och genom att påbörja implementeringen i skolverksamheten får man värdefulla erfarenheter innan man tar utrullningen vidare till andra områden.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post: johan.henrikson@frejaeid.se 

Datum 2024-04-17, kl 09:45
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!