XBRANE BIOPHARMA MEDDELAR FÖRÄNDRING AV VALBEREDNING

MARKN.

Enligt de principer för valberedning i Xbrane Biopharma AB ("Bolaget" eller "Xbrane") som antogs på årsstämman den 4 maj 2023 ska valberedningen, bestå av tre ledamöter, utsedda av Bolagets tre största aktieägare per den 30 september 2023. En aktieägare har upphört att vara en av Bolagets tre största aktieägare, varför ledamoten avgått från valberedningen och ny ledamot utsetts.

Valberedningen, som tillsätts för tiden intill dess att ny valberedning utsetts, består av tre ledamöter, utsedda av Bolagets till röstetalet tre största aktieägare per den 30 september 2023. Om en aktieägare som har utsett en ledamot i valberedningen under året upphör att vara en av Bolagets tre största aktieägare, ska den ledamoten som utsetts av en sådan aktieägare avgå från valberedningen. I stället ska en ny aktieägare bland de tre största aktieägarna ha rätt att självständigt och enligt eget gottfinnande utse en ledamot av valberedningen.

Baserat på ovanstående har valberedningen inför årsstämman 2024 uppdaterats till att bestå av följande personer:

  1. Saeid Esmaeilzadeh, utsedd av Systematic Group AB, bolagets största aktieägare
  2. Bengt Göran Westman, bolagets näst största aktieägare
  3. Oscar Bergman, utsedd av Swedbank Robur Fonder, bolagets tredje största aktieägare
  4. Anders Tullgren, Xbranes styrelseordförande, adjungerad ledamot vid behov.

Samtidigt har Saeid Esmaeilzadeh utsetts till valberedningen ordförande.

Valberedningens uppgift är att inför årsstämman förbereda och framlägga förslag avseende ordförande vid årsstämma, kandidater till posten som ordförande och andra ledamöter av styrelsen, styrelsearvode och annan ersättning för styrelsearbete till var och en av styrelseledamöterna, arvode till ledamöter av utskott inom styrelsen, val och arvodering av Bolagets revisor samt principer för valberedningen. Valberedningens förslag kommer att presenteras i kallelsen till årsstämman 2024 samt på Bolagets hemsida, www.xbrane.com.

Aktieägare kan lämna förslag till valberedningen för årsstämman den 2 maj 2024, fram till den 22 januari 2024. Förslagen kan skickas till följande adress: Xbrane Biopharma AB Valberedning, c/o Xbrane Biopharma AB, Retzius väg 8, 171 65 Solna, Sverige, eller via e-post: valberedning@xbrane.com.

Xbranes årsstämma kommer hållas i Stockholm den 2 maj 2024.

Datum 2023-12-20, kl 14:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!