Stayble Therapeutics offentliggör kvartalsrapport för första kvartalet 2024

REG

Sammanfattning

 

Väsentliga händelser under första kvartalet (januari - mars 2024)

  • I januari meddelades den slutliga dataanalysen av fas IIb-studie med STA363 mot kronisk diskrelaterad ryggsmärta. I överenstämmelse med den preliminära topline-analysen som kommunicerades i november 2023 styrker subgruppsanalyserna tidigare resultat där ingen skillnad i smärta mellan placebo och aktiva grupper kunde detekteras. Bolaget kommer nu att koncentrera sig på fas Ib-projektet inom diskbråck där Bolaget står stärkt i resultaten från fas IIb- studien.
  • I mars meddelades att den sista patienten inkluderats i den pågående kliniska fas Ib-studien med STA363 mot diskbråck. Inga betydande biverkningar har rapporterats. Resultat från studien beräknas finnas tillgängliga under Q4 2024.

 

Väsentliga händelser efter periodens slut

  • I april meddelades att Bolagets vetenskapliga abstract gällande behandlingskonceptet mot diskbråck har accepterats för en posterpresentation vid International Society for the Study of the Lumbar Spine (ISSLS) årliga möte i Milano, Italien.

 

Perioden 1 januari – 31 mars 2024

  • Rörelsens kostnader uppgick till 3 908 (3 771) KSEK
  • Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till -3 899 (-3 766) KSEK
  • Periodens resultat uppgick till -3 634 (-3 742) KSEK

 

Finansiell information och kommentar

Inga ytterligare kommentarer

 

VD kommentar

Med tio års erfarenhet inom läkemedelsutveckling är mitt fokus att skapa bolag som ger god avkastning till investerare och som utvecklar banbrytande behandlingar för patienter. STA363 för behandling av diskbråcksorsakad smärta representerar exakt den typen av potential jag brinner för. Med ett projekt med känd och god säkerhetsprofil och en studie med väldefinierat effektmått, står vi inför möjligheten att inte bara förändra spelplanen utan också göra verklig skillnad för patienter som lider av detta smärtsamma tillstånd.

 

Under det första kvartalet nådde vi den viktiga milstolpen – att inkludera samtliga patienter i vår kliniska fas 1b-studie. Denna framgång minimerar operationell risk och resultaten från studien som väntas under Q4 är nästa viktiga milstolpe för oss.

 

Vår strävan att öka medvetenheten hos partners och läkare kring Stayble och STA363 går också framåt. Genom godkända abstract och presentationer av våra vetenskapliga rådgivare har vår forskning fått värdefull uppmärksamhet hos experter såväl inom den vetenskapliga sfären som inom bolag. Detta stärker inte bara vår trovärdighet utan också vår möjlighet att attrahera partners till vårt projekt.

 

Det är viktigt att betona att STA363 har en vetenskaplig grund där det tidigare visats att minskad diskvolym leder till minskad smärta hos diskbråckspatienter. Vi har redan övertygande resultat från patienter i tidigare studier inom degenerativa disksjukdomar som visar att behandling med STA363 ger just sådana förändringar av disken, dvs minskad volym och vatteninnehåll. Således har STA363 en potential att lindra smärta och förbättra livskvaliteten för de drabbade.

 

Sammanfattningsvis har vi starka resultat från patienter som talar för effekt på disken, en säker produkt och en vetenskaplig grund för vårt projekt. Fas 1b-studien är färdigrekryterad enligt plan och vi ser nu fram emot att ta del av resultat under det fjärde kvartalet.

 

Jag vill rikta ett varmt tack till både våra befintliga och nya aktieägare för ert fortsatta stöd till vår spännande utveckling och för att ni delar vår vision om att göra verklig skillnad för patienter med diskbråckssmärta.

 

Göteborg den 21 maj 2024

Andreas Gerward, VD

 

 

För mer information

Andreas Gerward, VD Stayble Therapeutics AB

E-post: andreas.gerward@stayble.se

Telefon: +46 730 808 397

 

Denna information är sådan information som Stayble Therapeutics AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 Maj 2024.

 

Om Stayble Therapeutics AB

Stayble är ett kliniskt läkemedelsbolag som utvecklar injektionsbehandlingen STA363 mot kroniskt diskbråck (LDH). Staybles vision är att kunna erbjuda patienter en enkel och effektiv behandling som angriper den underliggande orsaken patientens kroniska smärta och ger varaktig smärtlindring och ökad fysisk funktion. Behandlingen riktar sig till patienter som inte blir hjälpta av sjukgymnastik och smärtstillande preparat och är en singelinjektion som beräknas kvarstå hela livet och kräver minimal rehabilitering. Efter övertygande data från tidigare prekliniska och kliniska studier (fas 1b och 2b) inom degenerativ disksjukdom, vilka visar på en volymminskning av diskarna genomför Bolaget just nu en fas 1b-studien för behandling av diskbråck.

 

Bolagets Certified Adviser är Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB.

 

 

Datum 2024-05-21, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!