Välkomna till SciBase kapitalmarknadsdag 2024

SciBase har gått från att vara ett innovationsbolag med ursprung från Karolinska Institutet till ett globalt bolag som stöttar läkare i deras arbete genom att möjliggöra detektion och prevention inom hudcancer och andra hudsjukdomar.

Under SciBase kapitalmarknadsdag kommer Pia Renaudin, VD sedan oktober 2023, att ge insikter i SciBase väg framåt, uppdaterad strategi samt långsiktiga strategiska mål. Presentationerna kommer att understryka företagets fokus på USA och belysa SciBase pågående expansion till lovande nya marknader.

Även om Bolaget har ett strategiskt fokus på USA så fortsätter Tyskland att vara en viktig och lönsam marknad för SciBase. Rullande 12 per utgången av det tredje kvartalet 2023 så nådde Tyskland en omsättning på cirka 19 Mkr med en operativ vinstmarginal på 25%. Detta är framförallt drivet av en ökad användning och försäljning av bolagets engångselektrod. Elektrodvolymen i Tyskland ökade för motsvarande period med 40% vilket innebär en volym på cirka 46,000 elektroder eller med andra ord patienter som då undersökts med SciBase metod.

Två externa talare kommer att delta i evenemanget, Darrell S. Rigel, MD, MS, Clinical Professor of Dermatology vid Mount Sinai Icahn School of Medicine och Kathy Francisco, MBA, CPC, grundare och VD för Pinnacle Health, vilket ytterligare stöder USA:s roll i SciBase strategi framöver.

Efter presentationerna kommer det finnas möjlighet att ställa frågor. Evenemanget sänds digitalt och inleds kl. 14:00, samt beräknas pågå till 15:30. En inspelning av eventet kommer att finnas tillgänglig på SciBase hemsida.

Datum: 25 januari 2024
Tid: 14:00 - 15:30 CET.
Format: Digitalt, presentationerna kommer att hållas på engelska.

Länk till mötet: https://ir.financialhearings.com/scibase-cmd-2024

Varmt välkomna!

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Pia Renaudin, VD, tel. +46732069802, e-mail: pia.renaudin@scibase.com
Michael Colerus, CFO, tel. +46703413472, e-mail: michael.colerus@scibase.com

Certified Advisor (CA):

Vator Securities

Tel: +46 8 580 065 99

Email: ca@vatorsec.se

Om SciBase
SciBase är ett globalt medicintekniskt bolag specialiserat på tidig upptäckt och prevention inom dermatologi. SciBase utvecklar och säljer Nevisense, en unik patientnära plattform som kombinerar AI (artificiell intelligens) och avancerad EIS-teknik för att förbättra den diagnostiska noggrannheten och därmed säkerställa förebyggandet av hudsjukdomar.

Vårt åtagande är att minimera patienters lidande, göra det möjligt för läkare att förbättra och rädda liv genom snabb upptäckt och minska sjukvårdskostnaderna.   

Baserat på mer än 20 års forskning vid Karolinska Institutet i Stockholm, är SciBase ledande inom dermatologisk utveckling.

Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan 2 juni 2015. För mer information besök  www.scibase.com. Alla pressmeddelanden och finansiella rapporter kan hittas här: http://investors.scibase.se/sv/pressmeddelanden.

Datum 2024-01-25, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!