Skin Cancer and Reconstructive Surgery Center i Kalifornien börjar använda AI baserade Nevisense för tidig detektion av melanom

“Genom vårt partnerskap med Nevisense är vi nu en av de första grupperna i landet att ta till oss AI-teknik som kommer att hjälpa våra läkare att förbättra utfallet för våra patienter”, säger Simon Madorsky medicinsk chef och grundare av Skin Cancer and Reconstructive Surgery Center. Dr. Madorsky är även CME-ordförande för SCARS Foundation - som är dedikerad till hudcancerforskning och utbildning av läkare. " Vid SCARS Center är vi dedikerade till att ge våra patienter och läkare de resurser som behövs för att öka förståelsen, förebygga samt bota hudcancer. Vi har länge legat i framkant när det gäller innovation, och vi ser fram emot att förstärka dessa möjligheter ytterligare med hjälp av Nevisense. Tidig upptäckt av hudcancer med avancerad teknik ger patienter den sinnesfrid de förtjänar i samband med hudcancerkontroller.” säger Dr Madorsky.

“SciBase och SCARS Center-teamet har gemensam målsättning att ge läkare lösningar för tidig detektion av melanom som kan leda till förbättrade patientresultat", säger Pia Renaudin, VD för SciBase. "Vi fortsätter att öka SciBase närvaro i USA, för att ytterligare öka patienters tillgång till point-of-care-teknologi som möjliggör tidigast möjliga detektion av melanom när det är nästan 100 % botbart.”

För ytterligare information besök www.scibase.com eller kontakta:
Pia Renaudin, CEO SciBase
Tel: +46 73 206 98 02
Email: 
pia.renaudin@scibase.com

Certified Advisor (CA):

Vator Securities

Tel: +46 580 065 99

Email: ca@vatorsec.se


Om Skin Cancer and Reconstructive Surgery Center

Skin Cancer and Reconstructive Surgery Center är en allomfattande behandlingsanläggning för hudcancer som är dedikerad till att bota hudcancer samtidigt som ansiktets och kroppens funktionalitet och utseende bibehålls. SCARS Center accepterar remisser när som helst under hudcancerresan, och koordinerar ofta Mohs-kirurgi och rekonstruktiv kirurgi med lokala läkare för en förbättrad patientupplevelse. Deras ackrediterade operationscenter på plats ger Mohs kirurger och rekonstruktiva kirurger möjligheten att arbeta tillsammans för att tillhandahålla hudcancerbehandling på en bekväm plats. Operationscentret omfattar två operationssalar, två återhämtningsrum och ett lugnt väntrum för patienternas familjemedlemmar. SCARS Centers certifierade anestesiologer ger exceptionell vård i lokal, övervakad anestesi och allmänbedövning.

Om SciBase och Nevisense

SciBase är ett globalt medicinteknikbolag med huvudkontor i Stockholm, som utvecklat ett unikt ”point-of-care” instrument för icke-invasiv detektion av hudcancer och andra hudsjukdomar. SciBase är en pionjär inom AI-baserade lösningar som kombinerar artificiell intelligens med elektrisk impedansspektroskopi (EIS) för att ge objektiv information som hjälper hudläkare och andra vid kliniskt beslutsfattande. SciBase produkter inkluderar Nevisense och Nevisense Go och för närvarande adresserar plattformen detektion av malignt melanom, icke-melanom hudcancer och bedömning av hudens barriärfunktion. Nevisense är den enda produkt som är godkänd av FDA för detektion av malignt melanom och det enda instrumentet i Europa med ett MDR-godkännande för detektion av hudcancer. SciBase teknologi är baserad på mer än 20 år av akademisk forskning vid Karolinska Intitutet i Stockholm. För mer information besök  www.scibase.com. Alla pressmeddelanden och finansiella rapporter kan hittas här: http://investors.scibase.se/sv/pressmeddelanden.

Datum 2023-12-04, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!