SciBase utser Pia Renaudin till ny VD för SciBase Holding AB (publ)

REG

Pia tillträder som VD och koncernchef den 1 oktober 2023. Som meddelades den 15 maj lämnar Simon Grant av personliga skäl sin roll som VD. Simon kommer att vara kvar till och med slutet av oktober för att till fullo stödja överlämningen. 

Pia är en exceptionellt lämplig kandidat för att genomföra SciBases strategi och uppnå bolagets fulla potential. Det är styrelsens uppfattning att Pia kommer hjälpa till att skapa ett ökat aktievärde.

Styrelsens ordförande Tord Lendau kommenterar: "Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Pia Renaudin som vår nye VD. Hon har en lång meritlista av att utveckla och få verksamheter att växa och en bred internationell erfarenhet. Hon har byggt upp verksamheter från grunden till att nå försäljning på flera miljoner kronor i USA, en nyckelkomponent i vår tillväxtstrategi. Vi tror att Pia är rätt VD för att genomföra vår strategi och för att ta SciBase till nästa nivå." Tord fortsätter vidare: "Jag vill också ta tillfället i akt och tacka Simon Grant för hans långvariga engagemang och för ett utmärkt arbete som gjorts med att positionera SciBase med de produkter och indikationer som nu kommer att ta företaget till nästa fas. På styrelsens vägnar önskar vi honom personligen all lycka i hans framtida ansträngningar".

Pia Renaudin kommenterar utnämningen, "Jag är stolt över att ansluta mig till SciBase i detta transformativa skede, efter de positiva nyheterna om kostnadsersättning i USA. Jag ser fram emot att leda och expandera SciBase till att bli ett framgångsrikt kommersiellt bolag till förmån för patienter och alla andra intressenter i min nya roll som VD. Jag är övertygad om att vi har en mycket spännande framtid med stor tillväxtpotential framför oss".

Pia har en bred erfarenhet från den globala Life Science och MedTech industrin genom att ha innehaft ett flertal ledande positioner inom bolag såsom Senzime AB, Gilead Sciences, Stryker och AstraZeneca. Pia kommer närmast från Senzime AB, ett svenskt MedTech bolag noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista, där hon var VD och koncernchef mellan 2019 - 2023. Under hennes ledning ökade försäljningen signifikant till exempel under Q1-23 ökade försäljningen med 161% varav merparten var i USA som ökade med 216%.

På senare tid har SciBase har gjort betydande framsteg både i USA och EU (MDR) genom att navigera de utmanande regulatoriska processerna och marknadsmiljöerna i dessa områden. Dessutom har bolaget nått lönsamhet i Tyskland (proof of business) genom ökad försäljning av främst tester. SciBase har också nyligen gjort betydande framsteg med Medicare-ersättning och marknadspenetration i USA och Nevisense är fortfarande den enda "point-of-care" melanomdetektionsprodukten som finns tillgänglig i USA. Grunden för fortsatt tillväxt har lagts.

Denna information är sådan information som SciBase Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 augusti 2023, 16.30 CET.

För ytterligare information besök www.scibase.com eller kontakta:

Tord Lendau, styrelsens ordförande

Tel: +46 70 810 01 67

E-post: info@scibase.com

Certified Advisor (CA):

Vator Securities

Tel: +46 8 580 065 99

Email: ca@vatorsec.se

Om SciBase och Nevisense
SciBase är ett globalt medicinteknikbolag med huvudkontor i Stockholm, som utvecklat ett unikt "point-of-care" instrument för icke-invasiv detektion av hudcancer och andra hudsjukdomar. SciBase är en pionjär inom AI-baserade lösningar som kombinerar artificiell intelligens med elektrisk impedansspektroskopi (EIS) för att ge objektiv information som hjälper hudläkare och andra vid kliniskt beslutsfattande. SciBase produkter inkluderar Nevisense och Nevisense Go och för närvarande adresserar plattformen detektion av malignt melanom, icke-melanom hudcancer och bedömning av hudens barriärfunktion. Nevisense är den enda produkt som är godkänd av FDA för detektion av malignt melanom och det enda instrumentet i Europa med ett MDR-godkännande för detektion av hudcancer. SciBase teknologi är baserad på mer än 20 år av akademisk forskning vid Karolinska Institutet i Stockholm. För mer information besök  www.scibase.com. Alla pressmeddelanden och finansiella rapporter kan hittas här: http://investors.scibase.se/sv/pressmeddelanden.

Datum 2023-08-29, kl 16:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!