SciBase och Skin and Cancer Institute samarbetar för att främja AI-baserad detektion av hudcancer i Kalifornien

"Vi är glada över att kunna integrera Nevisense-testet i våra rutinmässiga hudundersökningar på flera av våra kliniker i Kalifornien och kunna erbjuda våra patienter den senaste AI-baserade teknologin för tidigast möjliga detektion av malignt melanom. Melanom är den dödligaste formen av hudcancer, men när den upptäcks tidigt har behandlingen en nästan 100 % möjlighet att botas. Tidig testning och behandling är avgörande för att förbättra överlevnadsgraden. Vi har som mål att tillhandahålla livsavgörande behandlingar till våra patienter och strävar efter att leverera högsta möjliga nivå på den vård vi erbjuder. Av dessa skäl vill vi förse våra patienter med den mest avancerade teknologin som ytterligare stöder vårt engagemang för att leverera den bästa vården till våra patienter," säger Dr. Dan Taheri, Medical Director och VD för The Skin Cancer Institute Dermatology Group.

"Vi är mycket glada över att kunna meddela vårt samarbete med The Skin and Cancer Institute. Utöver fördelarna med tidig detektion för patienter innebär partnerskapet att flera av deras kliniker i Kalifornien kommer att ha tillgång till den senaste tekniken för detektion av melanom vid ”point-of-care”. För SciBase innebär detta att vi expanderar och nu etablerar en räckvidd från kust till kust som ger patienter tillgång till tidig melanomdetektionsteknologi. Det hjälper också till att introducera Nevisense för fler amerikanska betalare," säger Pia Renaudin, VD, SciBase.

För ytterligare information besök www.scibase.com eller kontakta:
Pia Renaudin, CEO SciBase
Tel: +46 73 206 98 02
Email: 
pia.renaudin@scibase.com

Certified Advisor (CA):

Vator Securities

Tel: +46 580 065 99

Email: ca@vatorsec.se


Om SciBase och Nevisense

SciBase är ett globalt medicinteknikbolag med huvudkontor i Stockholm, som utvecklat ett unikt ”point-of-care” instrument för icke-invasiv detektion av hudcancer och andra hudsjukdomar. SciBase är en pionjär inom AI-baserade lösningar som kombinerar artificiell intelligens med elektrisk impedansspektroskopi (EIS) för att ge objektiv information som hjälper hudläkare och andra vid kliniskt beslutsfattande. SciBase produkter inkluderar Nevisense och Nevisense Go och för närvarande adresserar plattformen detektion av malignt melanom, icke-melanom hudcancer och bedömning av hudens barriärfunktion. Nevisense är den enda produkt som är godkänd av FDA för detektion av malignt melanom och det enda instrumentet i Europa med ett MDR-godkännande för detektion av hudcancer. SciBase teknologi är baserad på mer än 20 år av akademisk forskning vid Karolinska Intitutet i Stockholm. För mer information besök  www.scibase.com. Alla pressmeddelanden och finansiella rapporter kan hittas här: http://investors.scibase.se/sv/pressmeddelanden.

Datum 2023-11-16, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!