SciBase inleder pilot med Bare Dermatology för att främja detektion av hudcancer i Texas

"Inom Bare Dermatology strävar vi efter att kunna tillhandahålla våra patienter med den bästa möjliga vården. Nevisense kan hjälpa oss att identifiera melanom i ett tidigt skede vilket är avgörande för att förbättra utfallet för patienten. Melanom är den dödligaste formen av hudcancer, men när den upptäcks tidigt kan den vid nästan 100% av fallen botas efter behandling. Våra patienter förtjänar att behandlas med den mest avancerade teknologin som vi kan erbjuda." säger Dr. Aaron Farberg, Chief Mediclal Officer och grundare av Bare Dermatology. Dr. Farberg rankades nyligen i tidskriften Newsweek av sina dermatologikollegor som den ledande dermatologen i Texas och som den femte främsta i hela USA.

"Vi är glada över att nu tillsammans med Bare Dermatology stödja deras ansträngningar att erbjuda vård av högsta kvalitet till deras patienter genom användningen av Nevisense, den enda FDA-godkända teknologin på marknaden för att detektera melanom vid "point-of-care".. SciBase är fokuserat på att adressera behovet av att tidigt upptäcka melanom i patientpopulationen med högst risk i USA. Vi expanderar till områden där melanomfrekvensen är hög och där patienter har tillgång till ersättning för Nevisense-testet från Medical Administrative Contractors (First Coast of Florida och Novitas (Mid-Atlantic)). Vi är glada över att samarbeta med Bare Dermatology när vi nu expanderar över USA för att adressera behovet av tidig detektion av melanom." säger Pia Renaudin tillträdande VD för SciBase.

För ytterligare information kontakta:

Tord Lendau, styrelsens ordförande

Tel: +46 70 810 01 67

E-post: info@scibase.com

Certified Advisor (CA):.

Vator Securities

Tel: +46 8 580 065 99

Emailca@vatorsec.se

Om SciBase och Nevisense
SciBase är ett globalt medicinteknikbolag med huvudkontor i Stockholm, som utvecklat ett unikt "point-of-care" instrument för icke-invasiv detektion av hudcancer och andra hudsjukdomar. SciBase är en pionjär inom AI-baserade lösningar som kombinerar artificiell intelligens med elektrisk impedansspektroskopi (EIS) för att ge objektiv information som hjälper hudläkare och andra vid kliniskt beslutsfattande. SciBase produkter inkluderar Nevisense och Nevisense Go och för närvarande adresserar plattformen detektion av malignt melanom, icke-melanom hudcancer och bedömning av hudens barriärfunktion. Nevisense är den enda produkt som är godkänd av FDA för detektion av malignt melanom och det enda instrumentet i Europa med ett MDR-godkännande för detektion av hudcancer. SciBase teknologi är baserad på mer än 20 år av akademisk forskning vid Karolinska Institutet i Stockholm. För mer information besök  www.scibase.com. Alla pressmeddelanden och finansiella rapporter kan hittas här: http://investors.scibase.se/sv/pressmeddelanden.

Om Bare Dermatology

Bare Dermatology är ett större medicinskt bolag inom dermatologi med huvudkontor i Dallas, Texas, USA. Deras medicinska verksamhet är dedikerad till att tillhandahålla klinisk vård av högsta kvalitet samtidigt som de ger en exceptionell patientupplevelse och ett kompromisslöst engagemang för medarbetarkulturen. Deras läkare är världskända och är ledande inom sina expertområden. Bare Dermatology grundades på de kompromisslösa vägledande principerna för kultur, upplevelse och patientvård.

Datum 2023-09-25, kl 09:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!