Ny studie visar att Nevisense utvärderar hudens barriärfunktion bättre än TEWLpå grund av mindre påverkan från livsstilsfaktorer

Hudens barriärfunktion har pekats ut som en viktig faktor för många dermatologiska sjukdomar, såsom atopisk dermatit (AD). AD är en av de vanligaste sjukdomarna i världen och drabbar upp till 20 % av alla barn globalt. Att bedöma hudens barriärfunktionen används ofta inom forskning och utveckling av läkemedel och kosmetiska produkter.

Studien utfördes på friska vuxna mellan 22 och 65 år och syftade till att fastställa faktorer som påverkar mätresultaten från både EIS och TEWL. Studiens övergripande resultat indikerar att:

  • TEWL-mätningar påverkades av fysisk aktivitet, applicering av hudkräm, om man tvättar sig och koffeinintag.
  • EIS-mätningarna påverkades enbart av applicering av hudkräm och om man tvättar sig.
  • EIS påverkades varken av fysisk aktivitet eller intag av koffein.
  • Både buken och underarmen identifierades som användbara platser för EIS-mätningar.

Författarna drar slutsatsen att EIS (Nevisense) kan bedöma hudens barriärfunktion med mindre känslighet för livsstilspåverkande faktorer än TEWL.

"För SciBase hjälper dessa resultat till att öppna upp de kosmetiska och farmaceutiska forskningsmarknaderna för Nevisense, potentiellt som det nya verktyget som ligger i framkant för att bedöma hudens barriär. Studien stärker bevisen för att EIS är en etablerad och robust teknik för dessa forskare. Vi strävar efter att förse det medicinska samhället med de bästa möjliga produkterna i sin forskning och hantering av dermatologiska sjukdomar,” säger Pia Renaudin VD, SciBase.

Studien är publicerad I den vetenskapliga tidskriften Annals of Dermatology och kan i sin helhet hittas här: https://anndermatol.org/DOIx.php?id=10.5021/ad.23.052

Studien genomfördes vid Vrije Universiteit Brussel (VUB) i Belgien.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Pia Renaudin, VD, tel. +46732069802, e-mail: pia.renaudin@scibase.com

 

Certified Advisor (CA):

Vator Securities

Tel: +46 8 580 065 99

Email: ca@vatorsec.se

Om SciBase
SciBase är ett globalt medicintekniskt bolag specialiserat på tidig upptäckt och prevention inom dermatologi. SciBase utvecklar och säljer Nevisense, en unik patientnära plattform som kombinerar AI (artificiell intelligens) och avancerad EIS-teknik för att förbättra den diagnostiska noggrannheten och därmed säkerställa förebyggandet av hudsjukdomar.

Vårt åtagande är att minimera patienters lidande, göra det möjligt för läkare att förbättra och rädda liv genom snabb upptäckt och minska sjukvårdskostnaderna.  

Baserat på mer än 20 års forskning vid Karolinska Institutet i Stockholm, är SciBase ledande inom dermatologisk utveckling.

Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan 2 juni 2015. För mer information besök  www.scibase.com. Alla pressmeddelanden och finansiella rapporter kan hittas här: http://investors.scibase.se/sv/pressmeddelanden.

Datum 2024-02-16, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!