Nevisense detekterar skador på hudbarriären i hudforskningmodeller.

Forskning inom hudens barriär omfattar ett av de snabbast växande områdena inom dermatologi, inklusive utveckling av nya behandlingar, testning av kosmetika och skönhetsprodukter, testning av andra konsumentvaror och vetenskaplig undersökning av sjukdomar relaterade till hudbarriären.

Nevisense och dess underliggande teknologi, Elektrisk Impedans Spektroskopi (EIS) användes för att bedöma effekten av kommersiellt tillgängliga tvättmedel på hudens barriär på möss och utskurna hudprover från människor.  Studiens övergripande resultat indikerar att:

  • EIS är en pålitlig markör/indikator för hudens barriärfunktion i både ex vivo (labbforskning) och in vivo (studier på människor) med en högre sensitivitet än trans-epidermal water loss (TEWL).
  • EIS visade ett signifikant samband med proteinbiomarkörer som är förknippade med inflammatoriska processer.
  • EIS korrelerade vidare med gener relaterade till hudbarriären.
  • EIS är ett snabbt och pålitligt verktyg för att utforska hudens barriärfunktion i både ex vivo och in vivo modeller, med möjliga tillämpningar i dermatologiska och kosmetiska studier.

"Det är mycket glädjande att se att EIS-mätningar kan identifiera en försämring av hudbarriären i ett så tidigt skede och med en hög sensitivitet. EIS tillhandahåller ett alltmer användbart verktyg för sådana utvärderingar" säger Professor Cezmi Akdis vid SIAF (Swiss Institute of Asthma and Allergy Research).

"Denna publikation representerar ett givande samarbete mellan flera ledande organisationer inom forskningsområdet hudens barriär. Vi är stolta över teknologin som ligger till grund för detta projekts framgång. Hudbarriärforskning har vuxit snabbt till att omfatta sjukdomar som eksem, psoriasis, allergiska sjukdomar och många andra. Vi tror att Nevisense har potential att bli det ledande forskningsverktyget inom området hudens barriär, och nu kan vi utöka detta till att omfatta ex vivo, in vivo och humanstudier," säger Pia Renaudin, tillträdande VD SciBase.

Studien har nu till fullo blivit publicerad i den vetenskapliga tidskriften Allergy och kan hittas här: Household laundry detergents disrupt barrier integrity and induce inflammation in mouse and human skin - Rinaldi - Allergy - Wiley Online Library . Studien är ett samarbete mellan bland andra SIAF (CH), SciBase (SE), och Genoskin (FR).

För ytterligare information kontakta:

Tord Lendau, styrelsens ordförande

Tel: +46 70 810 01 67

E-post: info@scibase.com

Certified Advisor (CA):.

Vator Securities

Tel: +46 8 580 065 99

Emailca@vatorsec.se

Om SciBase och Nevisense
SciBase är ett globalt medicinteknikbolag med huvudkontor i Stockholm, som utvecklat ett unikt "point-of-care" instrument för icke-invasiv detektion av hudcancer och andra hudsjukdomar. SciBase är en pionjär inom AI-baserade lösningar som kombinerar artificiell intelligens med elektrisk impedansspektroskopi (EIS) för att ge objektiv information som hjälper hudläkare och andra vid kliniskt beslutsfattande. SciBase produkter inkluderar Nevisense och Nevisense Go och för närvarande adresserar plattformen detektion av malignt melanom, icke-melanom hudcancer och bedömning av hudens barriärfunktion. Nevisense är den enda produkt som är godkänd av FDA för detektion av malignt melanom och det enda instrumentet i Europa med ett MDR-godkännande för detektion av hudcancer. SciBase teknologi är baserad på mer än 20 år av akademisk forskning vid Karolinska Institutet i Stockholm. För mer information besök  www.scibase.com. Alla pressmeddelanden och finansiella rapporter kan hittas här: http://investors.scibase.se/sv/pressmeddelanden.

Datum 2023-09-29, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!