Nevisense detekterar hudbarriärdysfunktion hos barn med atopisk dermatit

Atopisk dermatit är en av de vanligaste sjukdomarna i världen och drabbar globalt upp till 20 % av alla barn. För närvarande finns det inget kliniskt instrument som kan hjälpa till vid diagnos eller svårighetsbedömning av AD.

Studien genomfördes på barn i åldrarna från 4 månader till 3 år och syftade till att identifiera barn med atopisk dermatit med hjälp av Nevisense. Nevisense och dess underliggande Elektriska Impedans Spektroskopi (EIS)-teknologi användes för att skapa en Artificiell Intelligens (AI) algoritm för att kunna särskilja frisk hud från atopisk hud, även när mätningarna utfördes på visuellt opåverkad hud. Studiens övergripande resultat indikerar att:

  • Nevisense kan detektera hudbarriärdysfunktion hos barn.
  • Information om dysfunktion av hudbarriären kan identifieras på visuellt opåverkad hud.
  • Nevisense AI algoritmer kan tränas för att inkludera eller bortse från vissa potentiella artefakter i datasetet, som exempelvis att ålder inte är en påverkande faktor.
  • Studien tyder också på en förmåga att förutsäga ett barns sannolikhet att utveckla AD.

Författarna drog slutsatsen att EIS (Nevisense) kan upptäcka hudbarriärdysfunktion och skilja på hud hos barn med AD från frisk hud och tyder på att EIS kan ha förmågan att förutsäga framtida utveckling av AD.

“För SciBase bekräftar dessa fynd vårt engagemang på hudbarriärområdet, som syftar till att skapa produkter som förbättrar prediktionen och hanteringen av atopisk dermatit hos barn. Förytterligare information runt vårt arbete inom detta område se: http://investors.scibase.se/sv/scibase-tillkannager-samarbete-for-att-upptacka-dysfunktion-av-hudbarriaren-hos-spadbarn ”, säger Pia Renaudin tillträdande VD, SciBase.

De fullständiga resultaten av studien har nu publicerats i den vetenskapliga tidskriften Allergy och kan hittas här: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/all.15895.  Studien var ett samarbete mellan Children's Hospital Zürich, CKCare och SciBase.

För ytterligare information kontakta:

Tord Lendau, styrelsens ordförande

Tel: +46 70 810 01 67

E-post: info@scibase.com

Certified Advisor (CA):.

Vator Securities

Tel: +46 8 580 065 99

Emailca@vatorsec.se

Om SciBase och Nevisense
SciBase är ett globalt medicinteknikbolag med huvudkontor i Stockholm, som utvecklat ett unikt ”point-of-care” instrument för icke-invasiv detektion av hudcancer och andra hudsjukdomar. SciBase är en pionjär inom AI-baserade lösningar som kombinerar artificiell intelligens med elektrisk impedansspektroskopi (EIS) för att ge objektiv information som hjälper hudläkare och andra vid kliniskt beslutsfattande. SciBase produkter inkluderar Nevisense och Nevisense Go och för närvarande adresserar plattformen detektion av malignt melanom, icke-melanom hudcancer och bedömning av hudens barriärfunktion. Nevisense är den enda produkt som är godkänd av FDA för detektion av malignt melanom och det enda instrumentet i Europa med ett MDR-godkännande för detektion av hudcancer. SciBase teknologi är baserad på mer än 20 år av akademisk forskning vid Karolinska Institutet i Stockholm. För mer information besök  www.scibase.com. Alla pressmeddelanden och finansiella rapporter kan hittas här: http://investors.scibase.se/sv/pressmeddelanden.

Datum 2023-09-28, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!