Förtydligande avseende förändringar i SciBase ledning

REG

Styrelsen har initierat processen för att rekrytera en ny VD och styrelsen kommer att uppdatera marknaden efter hand. Tord Lendau, styrelseordförande för SciBase, tar under övergångsperioden över vissa operativa delar av rollen som VD då Simon Grant gradvis kommer minska sitt engagemang. Tord har i egenskap av styrelsens ordförande ansvaret för att driva processen att hitta en ny VD och kommer verka för att säkerställa en smidig övergång.

"Vi tackar Simon för hans insatser som verkställande direktör i SciBase. Under hans nio år som VD har SciBase utvecklats från att ett forskningsinriktat bolag till ett kommersiellt bolag med produkter godkända och marknadsförda i USA, Europa och Australien. Det under 2017 erhållna PMA godkännandet och därefter säkrad adekvat kostnadsersättning från Medicare tidigare i år, var kulmen på Simons ansträngningar att föra ut företagets teknologier till marknaden och till nytta för patienter över hela världen. Vi önskar Simon all lycka i hans framtida uppdrag och det är positivt att han kommer fortsatt vara tillgänglig att stödja styrelsen även efter avslutad roll som VD. Jag kommer att kliva in i en operativ roll och stödja VD för att hantera övergången så smidigt som möjligt. Även om det är en besvikelse att Simon lämnar SciBase, kan vi också se detta som en möjlighet att optimera organisationen när vi utnyttjar vår plattform för att ytterligare accelerera vår tillväxt, särskilt i USA", säger SciBase styrelseordförande Tord Lendau.

Bolaget har gjort betydande framsteg i att navigera utmanande regulatoriska processer och marknadsmiljöer och har nått lönsamhet i Tyskland genom växande försäljning av Nevisense och elektroder. SciBase har också nyligen gjort betydande framsteg med Medicare-ersättning och marknadspenetration i USA och Nevisense är fortfarande den enda melanomdetektions-produkten som finns tillgänglig i USA. Grunden för fortsatt tillväxt har lagts.

För ytterligare information besök www.scibase.com eller kontakta:

Tord Lendau, styrelsens ordförande

Tel: +46 70 810 01 67

E-post: info@scibase.com

Advisor (CA):

Vator Securities

Tel: +46 8 580 065 99

Email: ca@vatorsec.se

Om SciBase och Nevisense
SciBase är ett globalt medicinteknikbolag med huvudkontor i Stockholm, som utvecklat ett unikt "point-of-care" instrument för icke-invasiv detektion av hudcancer och andra hudsjukdomar. SciBase är en pionjär inom AI-baserade lösningar som kombinerar artificiell intelligens med elektrisk impedansspektroskopi (EIS) för att ge objektiv information som hjälper hudläkare och andra vid kliniskt beslutsfattande. SciBase produkter inkluderar Nevisense och Nevisense Go och för närvarande adresserar plattformen detektion av malignt melanom, icke-melanom hudcancer och bedömning av hudens barriärfunktion. Nevisense är den enda produkt som är godkänd av FDA för detektion av malignt melanom och det enda instrumentet i Europa med ett MDR-godkännande för detektion av hudcancer. SciBase teknologi är baserad på mer än 20 år av akademisk forskning vid Karolinska Institutet i Stockholm. För mer information besök  www.scibase.com. Alla pressmeddelanden och finansiella rapporter kan hittas här: http://investors.scibase.se/sv/pressmeddelanden.

Datum 2023-05-15, kl 22:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!