Nodebis Applications delårsrapport Januari-September 2023

MAR

Delårsrapport

Jan-Sep 2023
 

  • Nettoomsättningen uppgick till 37 729 (20 026) tkr
  • Rörelseresultatet uppgick till 103 (-3 196) tkr
  • Periodens resultat innan skatt uppgick till 467 (-1 797) tkr
  • Resultat per aktie uppgick till -0,04 (-0,58) kr

 
Jul-Sep 2023
 

  • Nettoomsättningen uppgick till 13 133 (8 545) tkr
  • Rörelseresultatet uppgick till 246 (-134) tkr
  • Periodens resultat innan skatt uppgick till 799 (-178) tkr
  • Resultat per aktie uppgick till 0,10 (-0,05) kr


VD har ordet 
Vi fortsätter att exekvera på vår plan, att växa lönsamt både organiskt och via förvärv.

Segmentet Optimizing Shared Services, OSS, med Portify som motor fortsätter att stå för en stor del av den organiska tillväxten och växer med ca 30 % jämfört med samma kvartal föregående år.

Vad gäller förvärv så har vi under det tredje kvartalet förvärvat minoriteter i två av dotterbolagen, Ny Media Sverige AB och Radsoft AS. Idag äger Nodebis 70 % i Ny Media och ca 78 % i Radsoft. Tilläggsförvärven stärker vår ställning och ökar vår lönsamhet över tid och är i linje med bolagets förvärvsstrategi.

Vi har även genomfört några andra organisatoriska och administrativa förändringar. Ny Media Sverige AB och Svensk Företagsreklam AB har fusionerats upp i modern Sandwall & Björn Holding AB som har bytt namn till Ny Media Sverige AB d.v.s. hela verksamhet ligger nu i ett och bolag, Ny Media Sverige AB.

Under kvartalet blev även den omvända spliten av vår aktie klar. Det innebär att 10 aktier slogs samman till 1 i syfte att göra aktien mer attraktiv och likvid. Vi hoppas att denna aktivitet tillsammans med andra planerade marknadsföringsinsatser samt bolagens fortsatt fina leverans leder till ett ökat intresse för aktien över tid.

Våra verksamheter är spridda geografiskt men i början av september samlade vi alla dotterbolag och medarbetare för en gemensam koncernträff på Stenungsbaden i Stenungssund. Det var inte bara en trevlig tillställning med många nya möten och bekantskaper utan gav även möjlighet till kunskaps- och erfarenhetsutbyte och ledde till att nya affärsidéer föddes. Jag tycker att det är otroligt spännande och givande att se hur möten mellan människor väcker nya tankar och föder intressanta idéer.

Även om det hänt efter kvartalets utgång så vill jag gärna lyfta fram Portifys årliga kundträff som ägde rum i mitten av oktober. Varje år samlar Portify sina kunder och går igenom nyheter i sitt fleet managementsystem och samlar in önskemål. Ett unikt tillfälle att skapa bättre förståelse för behov och önskemål men även ett tillfälle för kunderna att dela erfarenheter. Kommunerna är inte konkurrenter och som fordonsansvarig i en kommun delar man gärna med sig av sina erfarenheter med motsvarande person i en annan. Riktigt kul och givande dagar!

Stockholm november 2023

Datum 2023-11-08, kl 09:00
Källa MFN
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!