Nodebis Applications delårsrapport Januari-Juni 2023

MAR

Delårsrapport

Jan-Juni 2023

  • Nettoomsättningen uppgick till 24 596 (11 481) tkr
  • Rörelseresultatet uppgick till -143 (-3 062) tkr
  • Periodens resultat innan skatt uppgick till -332 (-1 619) tkr
  • Resultat per aktie uppgick till -0,02 (-0,05) kr

April-Juni 2023

  • Nettoomsättningen uppgick till 12 832 (6 282) tkr
  • Rörelseresultatet uppgick till -139 (-1 328) tkr
  • Periodens resultat innan skatt uppgick till -247 (-1 762) tkr
  • Resultat per aktie uppgick till -0,01 (-0,06) kr

VD har ordet 
Så här efter ”första halvlek” kan jag konstatera att utvecklingsplanen håller. Verksamheterna fortsätter att leverera och vi har ett positivt rörelseresultat i båda segmenten. Då strategin är lönsam tillväxt, både organiskt och via förvärv, är det extra roligt att konstatera att den organiska tillväxten i segmentet Optimizing Shared Services, OSS, är 44 % och att Portify, som motor inom segmentet, fortsätter att ta marknadsandelar inom fordonsadministration och fleet management där kommuner och regioner utgör det största kundsegmentet.

Vad gäller förvärv så har vi, under kvartalet, förvärvat 55 % av Sandwall & Björn Holding AB med dotterbolagen Ny Media AB och Svensk Företagsreklam AB från Alfanode AB och ingått avtal med Alfanode om att förvärva ytterligare 15 % inklusive en option att förvärva de kvarvarande grundarnas ägande om 30 %. Denna transaktion är villkorad ett godkännande på en extra bolagsstämma den 24 augusti.

För att finansiera förvärvet av Sandwall & Björn Holding genomfördes en företrädesemission under maj. Nodebis har ett stort antal mindre aktieägare och för att möjliggöra för dem att utöka sitt ägande avstod huvudägaren Alfanode från att utnyttja 50 % sina teckningsrätter att kunna nyttjas av tecknare med få eller inga teckningsrätter. Emissionen tecknades till ca 110 % och det är fantastiskt roligt att intresset för vår verksamhet är så stort. Att befintliga ägare är intresserade av sitt bolag och tecknar i en företrädesemission stärker bolaget både på kort och lång sikt.

Under hösten kommer vi att via nya samarbeten, kanaler och metoder marknadsföra och tydliggöra vår verksamhet i syfte att utveckla ägarbasen ytterligare samt öka likviditeten i aktien och därmed skapa goda förutsättningar för lönsam tillväxt, både organisk och genom väl valda förvärv.

Det finns en mängd aktörer på marknaden idag med specifika erbjudanden och applikationer vilka skulle kunna passa väl in i vårt tjänsteutbud och kunna dra fördel av en noterad aktie och vara en del av vår koncern.

Datum 2023-08-23, kl 08:30
Källa MFN
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!