CSEC lämnar 2G-tekniken för uppgraderat sortiment inom spårsändning

REG

I linje med bolagets planer att fokusera på nya tekniska lösningar och mer avancerade produkter, kommer den äldre generationens 2G-stödda C-podprodukter att tas ur sortimentet. Beslutet grundar sig på att 2G-nätet stängs ner inom en snar framtid och på att resurskrävande underhåll och support inte längre är ekonomiskt försvarbart. Enbart att återställa servern för C-pod Bas, som utsatts för angrepp, kräver resurser som inte är rimliga. Dessutom kommer flera för bolaget viktiga pågående projekt inom rennäringen och lantbruksnäringen att kräva utökat kapital. CSEC kommer öka takten när det gäller utveckling av nya spårsändningsprodukter, både för B2B och B2C, för att möta en ökad efterfrågan i marknaden.

– Med frigjorda resurser kan vi fokusera på att öka våra satsningar på framtidens teknik inom spårsändning/tracking. Bolaget är inne i en expansiv fas vad gäller produktutveckling och har nyligen förstärkt den tekniska kompetensen, dels med egen personal och dels med konsulttjänster från EmbeddedArt. EmbeddedArt är ett Techföretag verksamt inom försvarsområdet och industrin med undervattensteknik, systemutveckling och inbyggda system som nyckelområden, säger Jörgen Eberstein, VD, C Security Systems AB.

Marknaden för webbaserade system ökar och intresset för Fleet Management är stort inom branscher som entreprenad, fordon och djurhållning. Med anpassning av befintliga samt framtida produkter kan nya marknader, både i Sverige och övriga Europa, öppnas upp för CSEC.

– CSEC har nyligen deltagit i mässor inom entreprenad och husbil/husvagn och vi märker ett stort intresse för våra produkter inom dessa för bolaget nya marknadsområden. Vi strävar konstant efter att förbättra våra produkters hållbarhet, genom hela värdekedjan - från råmaterial till kund, konstaterar Jörgen Eberstein.

Datum 2023-10-10, kl 07:50
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!