Bioservo Technologies

Kallelse till extra bolagsstämma i Bioservo Technologies AB (PUBL)

REG

Aktieägarna i Bioservo Technologies AB (publ), org.nr 556650-7264 (”Bolaget”) kallas härmed till extra bolagsstämma torsdagen den 14 december 2023 klockan 10.00 i Bolagets lokaler på Torshamnsgatan 35 i Kista.

Rätt att delta vid stämman
En aktieägare som önskar delta i den extra bolagsstämman behöver:

  • dels vara registrerad i eget namn (inte förvaltarregistrerad) i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken onsdagen den 6 december 2023 (avstämningsdagen),
  • dels anmäla sitt deltagande så att anmälan är Bolaget tillhanda senast måndagen den 11 december 2023. Anmälan görs via e-post till invest@bioservo.com, eller med vanlig postgång till adressen Bioservo Technologies, Torshamnsgatan 35, 164 40 Kista.

Vid anmälan uppges aktieägarens namn, person- eller organisationsnummer (eller motsvarande) och gärna adress, telefonnummer, aktieinnehav, uppgift om eventuella biträden, samt i förekommande fall uppgift om ombud.

Förvaltarregistrerade aktier
Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att få utöva sin rösträtt och delta i stämman, dels anmäla sig till stämman, dels tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden (så kallad rösträttsregistrering), så att vederbörande är införd i den av Euroclear Sweden förda aktieboken per avstämningsdagen, dvs. onsdagen den 6 december 2023. Detta innebär att aktieägare i god tid före denna dag behöver meddela sin önskan härom till förvaltaren. Rösträttsregistrering som har begärts i sådan tid att registreringen genomförts av förvaltaren i fråga senast fredagen den 8 december 2023 kommer emellertid att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Ombud
Aktieägare som avser att närvara genom ombud behöver utfärda daterad fullmakt för ombud. Om fullmakt utfärdas av juridisk person behöver kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen bifogas. Fullmakts giltighet får anges till längst fem år från utfärdandet. Fullmakt i original (tillsammans med eventuella behörighetshandlingar, såsom registreringsbevis) bör i god tid före stämman insändas till Bolaget på ovan angiven adress. Bolaget tillhandahåller fullmaktsformulär på begäran och detta finns också tillgängligt på Bolagets webbplats, www.bioservo.se

Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande och val av ordförande vid stämman
  2. Upprättande och godkännande av röstlängd
  3. Val av en eller två justeringspersoner
  4. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  5. Godkännande av dagordning 
  6. Beslut om likvidation
  7. Stämmans avslutande

Förslag till beslut
Punkt 1 – Val av ordförande vid stämman

Styrelsen föreslår att Mattias Prage, advokat på Advokatfirman Lindahl, föreslås till ordförande vid stämman.

Punkt 6 – Beslut om likvidation

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att Bolaget ska träda i frivillig likvidation enligt 25 kap 3 § aktiebolagslagen. 

Skälen för likvidation
Trots stort intresse för Bolagets teknologi från företag inom industrisegmentet och många genomförda utvärderingsprojekt har försäljningen av Ironhand® inte levt upp till förväntningarna och viljan att i närtid investera i Bolagets teknologi bedöms vara låg. Inom Life Science har försäljningen av Carbonhand® ökat tillfredsställande i Sverige, Tyskland och Norge, dvs de marknader där Carbonhand varit tillgänglig sedan tidigare. Däremot har försäljningen inte kommit i gång på nya marknader där ersättningssystem ännu inte är på plats och försäljningsvolymerna för Carbonhand är fortsatt på så låga nivåer att de inte kompenserar för utebliven försäljning av Ironhand inom industrisegmentet.

Som meddelades den 12 oktober 2023 har Bolaget sedan en tid utvärderat ett antal alternativ, bl. a. försäljning av delar av eller hela företaget, kapitaltillskott eller andra möjligheter till partnerskap. Bolaget har även anlitat en extern finansiell rådgivare för att assistera i processen. Detta arbete har pågått en tid och styrelsen nödgas nu konstatera att det dessvärre ännu inte burit frukt. Sonderingar med större befintliga aktieägare har också givit vid handen att intresset för att tillskjuta nödvändigt kapital är lågt. Den förestående unit-optionen TO3 bedöms inte heller kunna inbringa tillräcklig finansiering. 

Givet ovanstående ser styrelsen inte något annat alternativ än att föreslå en avveckling av Bolagets verksamhet under ordnade former, vilket kan ske genom en likvidation. Styrelse och ledning kommer att fortsätta arbetet med att hitta alternativ för att kunna driva verksamheten vidare.

Likvidationsdag
Beslutet om likvidation föreslås gälla från och med tidpunkten då Bolagsverket har förordnat likvidator.

Beräknad skiftesdag
Skifte av eventuell likvidationslikvid kommer att ske i anslutning till att tiden för kallelse på okända borgenärer har gått ut, eller senast i samband med framläggande av likvidatorns slutredovisning. Styrelsen har svårt att ge annat än en mycket grov uppskattning med avseende på datum, men förhoppningsvis kommer skifte att kunna ske under tredje eller fjärde kvartalet 2024.

Uppskattad skifteslikvid
Styrelsens preliminära bedömning är att den eventuella utskiftningen till aktieägarna i samband med likvidationen kommer att uppgå till högst 5 miljoner kronor. Även i det här fallet är det emellertid svårt att sia om storleken på skifteslikviden, eftersom det beror på dels hur stora kostnaderna är för verksamheten och likvidationsprocessen till och med dagen för skiftet, dels hur mycket försäljningen av Bolagets tillgångar genererar. 

Föreslagen likvidator
Till likvidator föreslås advokat Olov Kling på Advokatfirman Lindahl.

Information till aktieägarna under likvidationsprocessen
För det fall beslut om likvidation fattas av bolagsstämman kommer information och meddelanden med avseende på likvidationsprocessen att publiceras på Bolagets hemsida www.bioservo.se

Avnotering
Om bolagsstämman beslutar att Bolaget ska likvideras kommer styrelsen att ansöka om avnotering av Bolagets aktier från Nasdaq First North Growth Market. En sådan avnoteringsprocess kommer att följa marknadsplatsens regler och rutiner. 

Majoritetskrav
Beslutet enligt punkt 6 ovan om likvidation är giltigt om det biträds av aktieägare med mer än hälften av de på bolagsstämman avgivna rösterna.

Antal aktier och röster
I Bolaget finns vid tidpunkten för kallelsen 85 310 929 aktier och röster. 

Behandling av personuppgifter
För information om hur dina personuppgifter behandlas, se https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy_for_deltagare_pa_bolagsstammor_20181023.pdf

Frågor till styrelse och VD
Styrelsen och VD ska, om någon aktieägare begär det, och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, vid bolagsstämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen. Aktieägare som vill skicka in frågor i förväg är välkommen att göra det på adressen Torshamnsgatan 35, 164 40 Kista, eller via e-post till invest@bioservo.com

Tillhandahållande av handlingar
Styrelsens förslag till beslut samt handlingar enligt 25 kap. aktiebolagslagen finns tillgängliga på Bolagets webbplats www.bioservo.com samt på Bolagets kontor på Torshamnsgatan 35 i Kista. Handlingarna skickas utan kostnad till de aktieägare som begär det och som uppger sin adress.

Kista i november 2023

Bioservo Technologies AB (publ)

Styrelsen
 

Datum 2023-11-27, kl 08:35
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!