Attendo förvärvar delar av Team Olivias omsorgsverksamhet

REG

Förvärvet innebär att cirka 120 omsorgsverksamheter med omkring 3 200 kunder och nära 3 000 medarbetare blir en del av Attendo-koncernen. Team Olivia bedriver en högspecialiserad verksamhet för personer med komplexa omsorgsbehov inom LSS och IOF, vilket kompletterar Attendos befintliga verksamheter inom dessa områden väl. Affären beräknas ge tydliga skalfördelar vilket innebär ökade resurser till kvalitetsutveckling, digitalisering och förbättring av arbetssätt i det omsorgsnära arbetet.

 

Den förvärvade verksamheten har en årsomsättning på cirka 1,350 miljoner kronor med ett leasejusterat rörelseresultat på cirka 130 miljoner kronor. Förvärvet väntas fullt integrerat ge en positiv påverkan på Attendos justerade resultat per aktie på minst 0,5 kronor per aktie, inklusive synergier. Attendo får med förvärvet ett bättre balanserat erbjudande och den förvärvade verksamheten har en högre marginal än Attendos verksamhet i Sverige. Det samlade leasejusterade rörelseresultatet för de senaste 12 månaderna (Q4 2022-Q3 2023) för Attendo och den förvärvade verksamheten inom Team Oliva uppgick till cirka 750 miljoner kronor. Transaktionen förväntas ge upphov till integrationskostnader på cirka 25 miljoner kronor under 2024.

 

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna så många engagerade omsorgsmedarbetare och nya kunder till Attendo-koncernen. Team Olivia har utvecklat fina omsorgsverksamheter med högspecialiserad kompetens för personer med komplexa omsorgsbehov. Tillsammans får vi ett mer balanserat tjänsteerbjudande och har betydande möjligheter till synergier, inköpssamordning och kunskapsutbyte kring kvalitetsutveckling. Jag ser nu fram emot att med både nya och gamla kollegor skapa Sveriges bästa verksamhet inom LSS och individ- och familjeomsorg, samtidigt som vi stärker vår roll som Sveriges ledande utförare av hemtjänst, säger Attendos koncernchef Martin Tiveus. 

 

  Vi på Team Olivia har under mer än 20 år byggt en verksamhet som fokuserar på omsorg för personer med komplexa omsorgsbehov. Framförallt är jag stolt över alla våra fantastiska medarbetare som har bidragit till vår framgångsrika utveckling. Team Olivias specialiserade kompetens tillsammans med Attendos bredd, resurser och goda systemstöd ger stora möjligheter för framtiden, säger Ola Klingenborg, koncernchef för Team Olivia.  

 

Transaktionen är föremål för godkännande av myndigheter och beräknas slutföras under första kvartalet 2024 eller senast under andra kvartalet 2024.

 

Attendo är Nordens äldsta och ledande privata omsorgsföretag. Med förvärvet får Attendo-koncernen en omsättning på cirka 18 miljarder kronor, 800 verksamheter med 24 000 omsorgsplatser, över 10 000 hemtjänstkunder och omkring 35 000 medarbetare i Sverige, Finland och Danmark.

 

Köpeskillingen finansieras i sin helhet genom befintlig kassa och kreditfaciliteter. Efter genomfört förvärv beräknas Attendo skuldsättningsgrad mätt som leasejusterad nettoskuld/leasejusterad EBITDA uppgå till cirka 2,0.

 

Attendo har sedan tidigare ett finansiellt mål om att nå ett justerat resultat per aktie på 4 kronor under 2024. Bidrag från förvärvet av Team Olivia kommer ovanpå detta mål. Attendo har som ambition att presentera uppdaterade finansiella mål inklusive plan för kapitalallokering under våren 2024.

 

Inbjudan till presentation

 

En webbsänd presentation om förvärvet hålls med Attendos VD Martin Tivéus den 15 januari 2024 kl 11:00 (CET) på engelska. Du kan följa presentationen på följande webblänk: https://ir.financialhearings.com/press-conference-jan-2024

 

Analytiker och investerare har möjlighet att ställa frågor under presentation genom att ringa in. Kontaktuppgifter erhålls genom att maila till: kommunikation@attendo.se.

 

Attendo AB (publ)


 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Andreas Koch, Kommunikations- och IR-direktör Attendo

Telefon: +46 705 09 77 61   I   epost: andreas.koch@attendo.com

 

 

 

 

 

Denna information är sådan som Attendo AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktperson(er)s försorg, för offentliggörande
den 15 januari 2024 kl. 08.00 CET.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

attendo.com

Attendo – det ledande omsorgsföretaget i Norden   |   I mer än 35 år har Attendo haft som utgångspunkt att se, stödja och stärka människor med behov av omsorg i allt det vi gör. Förutom äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg till personer med funktions­nedsättningar samt individ- och familjeomsorg. Attendo har över 30 000 medarbetare och finns lokalt förankrat med omkring 700 verksamheter i runt 300 kommuner i Sverige, Finland och Danmark. Varje dag möter våra medarbetare tiotusentals kunder i deras vardag. Alla våra omsorgsinsatser utgår från Attendos gemensamma värderingar om omtanke, engagemang och kompetens. 

Datum 2024-01-15, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!