Ascelia Pharma utnyttjar den andra tranchen om 15 MSEK under befintlig lånefacilitet

Ascelia Pharma AB (publ) (ticker: ACE), ett bioteknikbolag med fokus på att förbättra livet för människor som lever med sällsynta cancersjukdomar, meddelade idag att Bolaget har utnyttjat rätten till utbetalning av resterande 15 MSEK av lånefaciliteten i det tidigare offentliggjorda finansieringsarrangemanget ("Finansieringen") med Formue Nord Fokus A/S (“Formue”). Lånet säkerställer finansiell och strategisk flexibilitet, och säkerställer Bolagets kassalikviditet in i det andra kvartalet 2025.

Bolaget har idag utnyttjat sin rätt att begära utbetalning av den andra tranchen om 15 MSEK, som är en del av Finansieringen om upp till 35 MSEK från Formue som offentliggjordes den 4 februari 2024. Lånet om 15 MSEK är ett lån utan konverteringsrätt och med denna utbetalning har Finansieringen utnyttjats till fullo.
 
”Att säkerställa den fulla potentialen i detta finansieringsavtal stärker vår strategiska och finansiella position. Detta är viktigt både inför och bortom de förestående övergripande resultaten från fas 3-studien av Orviglance, SPARKLE, som vi förväntar oss under första halvan av maj 2024. Vi ser mycket fram emot denna stora milstolpe och att ta vara på de möjligheter som ligger framför Orviglance och Ascelia Pharma under 2024 och framåt", säger Magnus Corfitzen, VD för Ascelia Pharma.
 
Med de likvida medel som nu finns tillgängliga efter att Finansieringen utnyttjats till fullo har Ascelia Pharma kassalikviditet in i det andra kvartalet 2025, som täcker både den pågående bildutläsningen från fas 3-studien med Orviglance och slutförandet av tidskritiska aktiviteter för New Drug Application (NDA) till US Food and Drug Administration (FDA).
 
För vidare detaljer rörande Finansieringen, vänligen se pressmeddelandet från den 4 februari 2024 (Ascelia Pharma säkrar finansiering om upp till 35 MSEK)

Datum 2024-04-18, kl 13:02
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!