Zoomability satsar ännu mer på expansion i USA

REG

Vår största marknad USA tog mycket stryk under pandemin. Inställda event och mässor, och personliga tragedier, gjorde att den positiva trend vi hade med huvudåterförsäljaren McCabe Outdoor Mobility avbröts.

Men sedan början av 2023 har vi tillsammans med McCabe börjat få fart på verksamheten igen, och vid ett besök av vår VP Sales & Marketing, Mathias Lewén, förra veckan diskuterades en plan för att genomföra en snabb expansion av vårt återförsäljarnätverk. Detta för att kunna erbjuda provkörning och service samt support i fler stater än Ohio där McCabe finns - och därmed få fler sålda Zoomar.

McCabe har redan i år kontrakterat 7 återförsäljare i 6 olika delstater (Michigan, Illinois, Wisconsin, Minnesota, California och Utah). Via sitt kontaktnät räknar de med att kontraktera totalt ca 15-20 under 2023.

Detta ställer högre krav på stöd från Zoomability, dels finansiellt, men givetvis också med leveranser av Zoom Uphill och service/support. Den nya mer fullständiga servicemanual som vi tagit fram, och som släpptes i april till McCabe, men också till våra andra distributörer i Europa och i Australien, är ett viktigt steg i detta.

Zoomability har också inlett diskussioner om att sätta upp ett extra lager av reservdelar och tillbehör hos McCabe för att ge snabbare leveranser till de nya återförsäljarna. Idag har vi ett centralt lager i Florida, för inskeppning av Zoomar och reservdelar, men framöver kommer detta att kompletteras med direkta leveranser till McCabes lager i Ohio.

Det långsiktiga målet är att fortsätta utveckla nätverken i både USA och Kanada, med målsättningen är att ha minst en återförsäljare i varje delstat och 3-5 till i Kanada under 2024.

Försäljningen av både Zoomar och reservdelar förväntas öka på båda marknaderna i motsvarande omfattning. Några specifika säljprognoser har dock inte tagits fram ännu. Den begränsande faktorn som Zoomability ser är tillgång till kapital för att klara expansionen - det kostar att växa i och med större kapitalbindning i leveranskedjan.

Vi diskuterar vidare med McCabe att i september hålla ett möte i Ohio dit alla nya återförsäljare kommer vara inbjudna, och där Zoomability givetvis är med och stöttar på plats. 

Mathias besöker för övrigt den här veckan flera av de nya återförsäljarna i USA och kommer också att delta i mobility mässan "Abilitys Expo" i New Jersey Convention Center 5-7 maj, innan han återvänder hem till Sverige.

Marknaden i USA uppskattas vara 20 gånger större än den svenska marknaden och utgörs totalt av ca 150 000 sålda elektriska rullstolar per år. Outdoor-segmentet som Zoomability verkar inom är endast en del av detta, men segmentet växer i och med dels det ökande intresset för friluftsliv, dels ökade krav på lika möjligheter för alla.

För mer information kontakta

Pehr-Johan Fager, VD
pj@zoomability.com
0709-203961

Datum 2023-05-04, kl 09:54
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!