Zoomability ansöker om FDA-godkännande

Processen görs i två steg och inleds med att vi nu skickat in ansökan om att registreras som s.k. Small business, vilket ger en lägre ansökningskostnad. Godkännande av ansökan beräknas inkomma under oktober, varefter en full ansökan om godkännande av Zoom Uphill kommer att lämnas in till FDA.

Den kompletta ansökan är redan förberedd och baseras på en jämförelse med en redan godkänd elrullstol som har samma syfte som Zoom Uphill; att skapa möjligheter för rörelsehindrade att ta sig ut i svårtillgänglig natur. Ansökan beräknas ta 3-4 månader att bedömas av FDA.

Ett godkännande kommer att innebära en väsentligt förbättrad marknadsposition i USA, där Zoom Uphill enklare skulle kunna förskrivas, handlas upp och finansieras av olika organisationer.

Ett FDA-godkännande är en viktig del av Zoomabilitys strategi för tillväxt på den amerikanska marknaden, att etablera fler återförsäljare är ett annat fokusområde – något som sannolikt kommer att underlättas vid ett FDA-godkännande.

För mer information kontakta

Pehr-Johan Fager, VD
pj@zoomability.com
0709-203961

Datum 2023-09-06, kl 08:21
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!