Offentliggörande av revisorskommentar i ÅR 2022

REG

Uttalande från revisorn i revisionsberättelsen
Väsentlig osäkerhetsfaktor avseende antagandet om fortsatt drift
Jag vill fästa uppmärksamheten på förvaltningsberättelsen och not 14 i årsredovisningen, som anger att det vid tidpunkten för årsredovisningens avlämnande finns skäl att anta att moderbolagets eget kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet och att styrelsen inlett processen att upprätta en första kontrollbalansräkning. Vidare framgår att vid bibehållen expansionstakt, förutsatt att minst hälften av utestående teckningsoptioner av serie TO2 löses in under året, beräknas finansieringen vara tillräcklig för resterande del av 2023. Som också framgår bedömer styrelsen att vid utebliven ny finansiering kunna minska kostnaderna och expansionstakten så att finansieringen även då är tillräcklig för resterande del av 2023. Dessa förhållanden tyder dock på att det finns väsentliga osäkerhetsfaktorer som kan leda till betydande tvivel om företagets förmåga att fortsätta sin verksamhet.

Kommentar från styrelsen i Zoomability Int AB
Med anledning av det som påpekats i revisionsberättelsen har styrelsen påkallat en första KBR, vilken nyligen offentliggjorts. Den visar att bolaget har förbrukat mer än halva sitt egenkapital i förhållande till aktiekapitalet. Bolaget har nu 8 månader på sig att återställa det egna kapitalet. Det kommer dock att åtgärdas omgående genom förlusttäckning via nedskrivning av kvotvärdet på aktien. Beslut om detta kommer tas av styrelsen nästa vecka med hänvisning till det bemyndigande som årsstämman 7 juni gett styrelsen att genomföra en sådan åtgärd. 

Vidare har styrelsen tidigare meddelat att en nyemission planeras genomföras under Q3 för att garantera finansiering av den positiva utveckling av bolaget som nu sker och som styrelsen ser kommer kunna accelerera framöver. Mer om detta kommer att meddelas när vi har klart med de villkor som då kommer gälla. Den planerade nyemissionen kommer också att ytterligare stärka det egna kapitalet. 

För mer information kontakta

Pehr-Johan Fager, VD
pj@zoomability.com
0709-203961

Datum 2023-06-25, kl 19:59
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!