Genombrott i Italien för turistanläggningar och kommuner

REG

I fjol när coronarestriktionerna lättade återupptog Greenova, vår distributör i Italien, det pandemin satte stopp för, dvs att marknadsföra Zoom Uphill genom större event mot turistanläggningar och kommuner i Italien. Det ledde bland annat till att Corina d’Ampezzo, där vinter-OS kommer hållas 2026, köpte in 2 st i december 2022.

Nu har de beställt 4 st till för att hyras ut av ”Cortina Tour Operator” så att personer med nedsatt förmåga att själva ta sig runt på de fina vandringsleder som finns i området kan använda en Zoom.

Greenova har nu också levererat 2 st Zoom Uphill till samhället Refrontolo som ligger vid foten av Dolomiterna och dryga 5 mil norr om Venedig.

De event som genomfördes i Italien 2022, och de som hittills varit under 2023, har också bidragit till ökad försäljning till privatpersoner.  

Konceptet att turistanläggningar och kommuner köper in Zoom Uphill för att möjliggöra för rullstolsburna att ta sig till platser de annars aldrig når är givetvis något alla kan ta efter. 

Redan 2019 köptes en Zoom in till Halle- och Hunnebergs utveckling för EU-pengar. Den har sedan mars 2020 funnits tillgänglig via Stiftelsen Bergagården på Hunneberg. De vill nu gärna köpa en till, och söker finansiering för det.

Höganäs kommun har ju sedan juli 2022 hyrt två Zoom Uphill som de lånar ut gratis till sina rullstolsburna kommuninnevånare via sin Sportbanken. Det är motsvarigheten till Fritidsbanker som finns i 127 kommuner i Sverige, och där Zoomability under 2023 lånar ut 2 st utan kostnad till 5 st av dem. Karlstad var först ut och blev en succé med mycket hög utlånegrad. Nu finns de i Sigtuna/Märsta och Motala. Zoomen kan därför beskådas och testas i samband med Vätternrundan som genomförs för fullt den här veckan. 

Den 30 juni friar Fallängetorp, några mil nordväst om Sala, 10-årsjubileum och inviger samtidigt en ny naturled. De har haft två Zoom Uphill till uthyrning sedan start för att göra sin anläggning mer tillgänglig för alla. Turismchef Henrik Wester, Västmanland Turism/Region Västmanland kommer förrätta invigningen. I samband med det kommer Zoomability också vara där med två extra Zoomar för att fler ska få möjligheten att testa dem.

Vi ser att turistanläggningar och kommuner som en viktig kundgrupp framöver, inte bara i Italien och Sverige, utan även i USA och andra länder där vi finns representerade. Det som nu sker i Italien och Sverige är bara en början.

För mer info kontakta

Pehr-Johan Fager, VD
pj@zoomabiltiy.com
0709-2203961

Datum 2023-06-14, kl 11:20
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!