Ett steg närmare ett JV i Kina

Syftet är att snarast starta ett JV som kommer ägas av Shandong Guyue Health Care Appliances (65 %) och Zoomability (35 %). Binzhous förvaltningskommitté för högteknologisk industriutveckling ska se till så att alla tillstånd för att bygga upp bolaget kommer att godkännas.

JV:et kommer att ha exklusiv rätt att producera och marknadsföra Zoom Uphill i Kina och Sydkorea, medan Zoomability AB kommer att sköta resterande del av världen.

En produktionsanläggning på 5000 kvm kommer att tillhandahållas med en kapacitet att producera 10 000 fordon per år.

Zoomabilitys bidrag till det nya bolaget är de patent, strukturkapital och teknisk kompetens som finns för att kunna producera och leverera en högkvalitativ Zoom Uphill.

Shandong Guyue Health Care Appliances kommer att bekosta hela investeringen och driften i den nya fabriken, samt lanseringen i Kina och Sydkorea. Likaså de omkostnader som Zoomability kommer ha för att säkerställa tekniköverföringen, kvalitetssäkring och personalutbildning.

Nästa steg är att ta fram ett formellt avtal som utgår från det signerade LoI som nu finns. De beräknas kunna ske tidigast i slutet av januari. Om allt går planenligt kommer det nya bolaget att vara i full drift i början av 2025.

JV:et i är bland annat ett viktigt steg för Zoomability att komma åt den gigantiska marknaden i Kina, men också sänka produktionskostnaderna och kunna utveckla nya modeller som bygger på Zoomabilitys patent.

Det officiella stöd för JV:et från Binzhous förvaltningskommitté för högteknologiska industriutveckling, och med ett kommersiellt bolag som partner finns goda förutsättningar till att nå både de kortsiktiga och långsiktiga mål som finns.

Vi kommer fortlöpande att informera om det som sker och när ett avtal är klart och påskrivet.

För mer information kontakta

Pehr-Johan Fager, VD
0709-203961
pj@zoomability.com

Datum 2023-12-29, kl 12:31
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!