Xintelas företrädesemission med units pågår fram till den 19 juni 2023

Xintela genomför en företrädesemission om ca 123 MSEK där en unit består av tre aktier för 0,30 SEK/aktie och två vederlagsfria teckningsoptioner som ger en ovanlig och attraktiv möjlighet att inom en 2-årsperiod teckna ytterligare två aktier till samma pris.

Xintelas huvudägare Flerie Invest som har 40,7 % av aktierna i bolaget har redan tecknat sin del av företrädesrätten (ca 50 MSEK) som delvis är en konvertering av ett konvertibellån. Xintelas styrelse och ledning kommer samtliga att teckna aktier till ett belopp om ca 1,4 MSEK som är tre gånger större än det som tidigare har angivits i prospektet.

Xintelas ordförande Greg Batcheller kommenterar emissionen: ”Xintela går in i en spännande utvecklingsfas där vi kommer att generera betydande kliniska data i flera av våra utvecklingsprojekt. Detta kommer att ligga till grund för att ingå partneravtal med större läkemedelsbolag för att ta våra produkter genom sena kliniska faser och kommersialisering. Dessa avtal kommer att driva utvecklingen av vår aktiekurs och kommer enligt min mening att göra både aktierna och teckningsoptionerna i vårt emissionserbjudande till en mycket attraktiv investering. Flerie Invest, som är en ledande life science-investerare i Norden, går "all-in" i denna emission. Jag hoppas därför att både våra befintliga aktieägare och nya investerare följer de smarta pengarna och deltar i detta unika erbjudande.”

Information om företrädesemissionen finns på bolagets hemsida, www.xintela.se/investerare.

Datum 2023-06-15, kl 15:20
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!