Xintela utser Lucienne Vonk till Chief Scientific Officer

Xintela meddelar att Lucienne Vonk, tidigare Director Musculoskeletal Diseases på Xintela, har utsetts till Chief Scientific Officer. Hon tar över rollen från CEO Evy Lundgren-Åkerlund.

”Lucienne började på Xintela för cirka 1,5 år sedan och har redan starkt bidragit till utvecklingen av vår stamcellsprodukt XSTEM. Lucienne har omfattande erfarenhet av cellbaserade terapier inklusive både preklinisk och klinisk utveckling och hon har ett brett och värdefullt internationellt nätverk inom området muskuloskeletala sjukdomar. Jag är mycket nöjd med att lämna över rollen som CSO till Lucienne och ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla Xintela tillsammans med henne. Det ger mig också möjlighet att lägga mer tid på vårt dotterbolag Targinta”, säger Evy Lundgren-Åkerlund.

Lucienne Vonk har en stark bakgrund inom cellbaserade terapier för broskregenerering, både i akademiska och industriella miljöer. Hon disputerade vid Academic Center for Dentistry Amsterdam (Nederländerna) där hon undersökte tekniker för regenerering av broskvävnad, varefter hon började arbeta vid avdelningen för ortopedi vid University Medical Center
Utrecht (Nederländerna). Där fokuserade hennes forskning på biologiska och cellbaserade
terapier för broskregenerering, och hon ingick i ett team som utvecklade en cellbaserad behandling för fokala ledbroskdefekter. Hon har också varit ansvarig för avdelningen Scientific Liaison vid CO. DON AG (Tyskland). Hon har haft flera roller inom International Cartilage Regeneration and Joint Preservation Society (ICRS) och är Senior associate editor för tidskriften Journal of Cartilage & Joint Preservation. 
 
"Jag är mycket hedrad och glad över att ta över rollen som CSO på Xintela. Sedan jag började på Xintela har jag varit mycket imponerad av bolagets teknologi och teamets kompetens och expertis. Denna roll gör det möjligt för mig att ytterligare utveckla min passion för säkra och effektiva stamcellsterapier. Jag ser fram emot att som CSO bidra till den fortsatta utvecklingen av Xintela och bolagets stamcellsbaserade produkter", säger Lucienne Vonk.

Datum 2024-02-19, kl 19:40
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!