Xintela och EQGen Biomedical avser samarbeta för utveckling av stamcellsprodukten EQSTEM för behandling av hästar

MAR

Xintela och EQGen Biomedical Inc. har tecknat ett icke-bindande term sheet för ett licensavtal där EQGen Biomedical får globala rättigheter till Xintelas stamcellsprodukt för hästar, EQSTEM®. Xintela och EQGen Biomedical, ett nybildat bolag i USA, kommer att samarbeta med klinisk utveckling och kommersialisering av EQSTEM, initialt i USA för behandling av ledsjukdom hos hästar. Licensavtalet är avhängigt av, bland annat, att EQGen Biomedical säkrar finansiering från sitt omfattande och kvalificerade investerarnätverk.

”Det här är en mycket spännande möjlighet för utveckling och kommersialisering av vår stamcellsprodukt EQSTEM för behandling av ledsjukdom hos hästar. Xintela kommer bidra till utvecklingsarbetet, bland annat genom processutveckling och produktion av EQSTEM i ett upplägg som är fullt finansierat och utan utspädning. Genom samarbetet med EQGen Biomedical får vi även ett fantastiskt team associerat till Regen Biomedical och Hummingbird Biomedical med omfattande erfarenhet av regenerativ medicin, produktion, klinisk utveckling, affärsutveckling samt kapitalresning. Vi ser mycket fram emot att slutföra licensavtalet och komma igång med samarbetet med EQGen Biomedical”, säger Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund.

"Jag är övertygad om att Xintelas unika stamcellsprodukt för hästar, EQSTEM, framtagen med hjälp av stamcellsmarkören integrin α10β1, har klar potential att behandla inflammatoriska och degenerativa ledsjukdomar hos hästar med nuvarande medicinska behov i cirka 30 % av alla hästar. EQGen Biomedical är redo för framgång och med vår djupa expertis inom klinisk utveckling samt infrastruktur för utveckling av regenerativa terapier, kommer vi att kunna ta den kliniska utvecklingen av EQSTEM framåt. Jag ser verkligen fram emot vårt samarbete”, säger EQGen Biomedicals Chief Medical Officer, Willem Scheele.

Datum 2024-05-23, kl 23:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!