Xintela erhåller godkänt produktpatent i USA för broskcellsbaserade produkter

Xintela meddelar idag att det amerikanska patentverket USPTO har godkänt bolagets patentansökan avseende broskcellsbaserade cellterapiprodukter med giltighet till och med 2039.

Xintelas patent, US 11, 725,188, skyddar utveckling och kommersialisering av broskcellsbaserade cellterapiprodukter som är kvalitetssäkrade genom cellytemarkörerna - integrin α10β1 och integrin α11β1. Patentet är giltigt till och med 2039. Xintela har tidigare erhållit patent för kvalitetssäkring av broskceller i flera länder inklusive USA och Japan och även produktpatent i Japan.

“Det här är ett mycket glädjande besked som visar hur vi innovativt fortsätter bredda användningen av våra integrinmarkörer och i detta fall för utveckling och kommersialisering av högkvalitativa broskcellsprodukter. Patentet kan ha ett stort värde i diskussioner med möjliga samarbetspartners och licenstagare, inte minst för utveckling av allogena (donerade) broskcellsprodukter”, säger Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund.

Xintelas har tidigare rapporterat om bolagets analytiska metod för broskceller, XACT (Xintela Assay for Cell Therapy), som gör det möjligt att mäta kvalitet och renhet av isolerade och odlade broskceller och framställa högkvalitativa broskcellsprodukter för reparation av skadat ledbrosk.

Datum 2023-08-15, kl 16:55
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!