Första patienten doserad i Xintelas kliniska studie på svårläkta bensår

Xintela meddelar att den första patienten har doserats i bolagets kliniska fas I/IIa studie med XSTEM® på patienter med svårläkta venösa bensår. XSTEM, som består av allogena (donerade) integrin α10β1-selekterade mesenkymala stamceller, utvecklas och tillverkas av Xintela.

Xintela’s pågående kliniska fas I/IIa-studie på patienter med svårläkta venösa bensår är en placebo-kontrollerad, randomiserad studie. Tolv patienter med svårläkta venösa bensår, får en behandling av XSTEM eller placebo applicerat på såret och kommer därefter att följas veckovis under tio veckor. Det primära målet med studien är att visa att behandlingen är säker men även att XSTEM har en positiv effekt på sårläkning.

“Det är glädjande att den första patienten i studien nu har doserats. Detta är en svårrekryterad patientgrupp och vi är mycket nöjda med att våra satsningar på ytterligare kliniker och förändringar i studieprotokollet ger resultat. Vi hoppas nu på en framgångsrik rekrytering av resterande patienter”, säger Camilla Wennersten, Xintelas Director Clinical Development.

Datum 2023-12-21, kl 09:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!