Wyld säkrar orderstock på 8,6 miljoner USD (ca 92 miljoner SEK) för att bli kassaflödespositivt vid operativ driftsättning

Satellitbaserade Sakernas Internet (IoT) är ett snabbt växande område som möjliggör anslutning av sensorer och enheter i avlägsna eller landsbygdsområden där traditionell kommunikationsinfrastruktur är begränsad eller obefintlig. Den ger global täckning och kan distribueras i områden utan tillgång till markbundna nätverk, vilket gör den till en viktig teknik för industrier som jordbruk, energi, allmännyttiga företag, sjöfart, logistik och miljöövervakning.

Wyld Connect-enheter kommer att rulla ut i fält med kunder över hela världen med syfte att samla in data från avlägsna platser med låg effekt via satelliter som kretsar i låg jordomloppsbana. Data kommer sedan att levereras till slutanvändarapplikationer från Wyld Fusion. Dataintäkterna från månatliga, återkommande kontrakt kommer att växa i takt med att orderstocken distribueras och nya ordrar avtalas för Wyld Connect.

Wylds ordrar har kommit från sektorerna jordbruk, energi, allmännyttiga företag och miljöövervakning. Dessa sektorer har stor efterfrågan på Sakernas Internet-lösningar eftersom de fortsätter att aggressivt digitalisera. Satellit-IoT-anslutningar kommer att fortsätta sin uppåtgående tillväxt för att möta denna efterfrågan.

Med kunder i Syd- och Nordamerika såväl som i Europa och Mellanöstern, tillhandahåller Wyld lösningar för organisationer som hålls tillbaka av brist på global uppkoppling, särskilt i de 85 % av världen som inte har någon mobiltäckning. Förutom att möta företagens efterfrågan på data kommer satellitansluten IoT att vara ett viktigt verktyg för att leverera miljölednings- och hållbarhetsmål.

"När vi tar Wyld Connect från testmiljöer till fullständiga implementeringar kommer vår nuvarande orderstock att ge en positiv kassaflödesposition när den väl implementerats av våra kunder och är operationell", säger Alastair Williamson, VD Wyld Networks. "Nya kunder använder kontinuerligt vår satellit-IoT-anslutning och vi förväntar oss att detta kommer att byggas upp ytterligare då vi möter en enorm efterfrågan på marknaden."

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Alastair Williamson, VD Wyld Networks
E-post: alastair.williamson@wyldnetworks.com 
Tel: +44 7 824 997 689

Om Wyld Networks AB

Wyld Networks utvecklar och säljer innovativa trådlösa teknologilösningar som möjliggör prisvärd uppkoppling globalt, vilket adresserar problemet för människor och bolag gällande bristen på global nätverksuppkoppling. Lösningarna är främst inriktade på trådlös nätverksanslutning för IoT-produkter och människor. Wyld Networks Ltd grundades i Cambridge, Storbritannien under 2016 och är ett helägt dotterbolag till Wyld Networks AB.

Wyld Networks aktie (WYLD) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB (tel 08-5030 1550, e-post ca@mangold.se).

Läs mer på: www.wyldnetworks.com

Datum 2023-06-20, kl 08:31
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!