Wyld Networks vinner utmärkelse från Innovate UK

Pollinering är en viktig ekosystemservice som bidrar avsevärt till den globala ekonomin varje år. Enligt en rapport från FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) uppskattades värdet av grödor som är beroende av insektspollinatorer vara mellan 235 miljarder USD och 577 miljarder USD årligen.

Pollinatorer stödjer biologisk mångfald, ekosystemstabilitet och genetisk mångfald, som alla är väsentliga för den långsiktiga hållbarheten hos livsmedelssystem och planetens allmänna hälsa.

Detta projekt kommer att utvärdera genomförbarheten av att använda en ny ljudbearbetningsmetod med låg kostnad och låg bandbreddsöverföring av ljuddata med hjälp av innovativ satellit-IoT för att möjliggöra övervakning av biologisk mångfald över gårdar. Inledningsvis med fokus på identifiering av pollinerande insekter, kommer projektet att utveckla och utvärdera den nya tekniken för ljuddataöverföring.

Agrisound, med egenutvecklade akustiska bearbetningstekniker, samarbetar med Wyld Networks, genom att använda Low Earth Orbiting-satellitteknik, skräddarsydd för IoT-system, för att skapa prototypövervakningssystemet. Kärnan i projektet är utvecklingen av teknik som möjliggör ljudfilskomprimering för reducerade datapaket.

När väl genomförbarheten är påvisad kommer tekniken att sträcka sig till en bredare övervakning av den biologiska mångfalden av insekter och fåglar. Detta kommer att göra det möjligt att rikta lämpliga insatser för att stödja precisionspollinering och på så vis öka skörden och så småningom insatser för att stödja ett bredare bibehållande av biologisk mångfald.

Synergin mellan dessa projektpartners kommer att utveckla ett förbättrat system som är designat för att leverera en verkligt global lösning - kopplar samman flera telekommunikationsmodaliteter (satellit, LoRa, NB-IoT) och ett avancerat ljudigenkänningssystem. När det väl har tagits i bruk kommer det resulterande systemet att främja gårdens lönsamhet och miljömässig och ekologisk hälsa. Bättre hantering av pollinering förbättrar fruktavkastningen (studier visar att avkastningen fördubblas med olika pollinatorer) och kompenserar för minskad tillförsel.

"Om bönder kan bibehålla eller förbättra avkastningen samtidigt som de minskar tillförseln, minskar industrins koldioxidutsläpp och produktionen blir mer motståndskraftig och hållbar.", säger Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. "Vi är glada över att arbeta med Agrisound i detta viktiga Innovate UK-finansierade projekt för att föra ut satellit-IoT och akustisk övervakning till låg effekt och låg kostnad till en global marknad."

För ytterligare information, vänligen kontakta

Alastair Williamson, VD Wyld Networks
E-mail: alastair.williamson@wyldnetworks.com 
Tel: +44 7 824 997 689

Om Wyld Networks AB

Wyld Networks utvecklar och säljer innovativa trådlösa teknologilösningar som möjliggör prisvärda anslutningar var som helst i världen, och åtgärdar problemen för företag och människor angående bristen på global täckning av mobilnät. Lösningarna är främst inriktade på trådlös anslutning för Sakernas Internet (IoT) och människor.

Wyld Networks Ltd bildades i Cambridge, Storbritannien 2016 och är ett helägt dotterbolag till Wyld Networks AB.

Wyld Networks aktie (WYLD) handlas på Nasdaq First North Growth Market. Certifierad rådgivare är Mangold Fondkommission AB (tel +46 8-5030 1550, email ca@mangold.se).

Läs mer på www.wyldnetworks.com

Om Agrisound

AgriSound är ett teknikföretag dedikerat till att hjälpa till att skydda världens biologiska mångfald genom att använda sensorer för att automatisera pollinatorövervakning, vilket skapar den data som behövs för att fatta snabba och mer välinformerade beslut. Dessa data kan användas för att skydda världens livsmedelsförsörjning genom precisionspollinering, och för att hjälpa miljömedvetna organisationer att lära sig att förändra hur de arbetar för att gynna den biologiska mångfalden och den naturliga världen.

Om Innovate UK

Innovate UK, en del av UK Research and Innovation, skapar en bättre framtid genom att inspirera, involvera och investera i företag som utvecklar livsförändrande innovationer. Vi förser riktade sektorer med expertis, faciliteter och finansiering för att testa, demonstrera och utveckla deras idéer, vilket driver Storbritanniens produktivitet och ekonomiska tillväxt. Gå med i vårt nätverk och gemenskaper av innovatörer för att realisera potentialen i dina idéer och påskynda affärstillväxten. Innovate UK: inspirerar affärsinnovation.

Datum 2023-05-08, kl 09:12
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!