Wyld Networks fullgör sina åtaganden gentemot Europeiska rymdorganisationen (ESA) att utveckla satellit-till-satellit-anslutning med Eutelsat och Thales

Wyld Networks har levererat LoRaWAN satellit-till-satellit-anslutningslösningen som en del av ett gemensamt ESA-sponsrat program med Eutelsat och Thales för telemetri och kontroll för att stödja IoT-satellitnätverk.

Wyld har använt LoRa CSS- och LoRa FHSS-protokoll för att upprätta dubbelriktad kommunikation med satelliter och markstationer. Som en del av programmet byggs Wylds IoT-modul in i satelliter i låg omloppsbana runt jorden för att tillhandahålla radioanslutning. Wyld har nu levererat denna teknik till programmet.

Satellit-till-satellit-anslutningen kommer inte bara att förbättra styrningen och kontrollen av LEO-satelliter, utan även minska kostnaderna för styrningen och kontrollen. Det kommer också att påskynda tiden för data att levereras från sensor till användarapplikation och därmed minska latensen och möjliggöra fler användningsområden över fler affärsområden. 

"Detta viktiga projekt kommer att utveckla nya kommunikationsmöjligheter mellan satelliter i låga jordbanor", säger Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. "Vi har levererat denna LoRaWAN-kommunikationsförmåga i rymden till ESA-programmet, vilket kommer att minska antalet satelliter som krävs för täckning."

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Alastair Williamson, VD Wyld Networks
E-post: alastair.williamson@wyldnetworks.com 
Tel: +44 7 824 997 689

Om Wyld Networks AB

Wyld Networks utvecklar och säljer innovativa trådlösa teknologilösningar som möjliggör prisvärd uppkoppling globalt, vilket adresserar problemet för människor och bolag gällande bristen på global nätverksuppkoppling. Lösningarna är främst inriktade på trådlös nätverksanslutning för IoT-produkter och människor. Wyld Networks Ltd grundades i Cambridge, Storbritannien under 2016 och är ett helägt dotterbolag till Wyld Networks AB.

 

Wyld Networks aktie (WYLD) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB (tel 08-5030 1550, e-post ca@mangold.se).

Läs mer på: www.wyldnetworks.com

 

 

 

Datum 2023-10-17, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!