Wyld Networks - Efterlängtad leverans påbörjad - Mangold Insight Analys

REG

Den virtuella satellitsnätsoperatören Wyld Networks (”Wyld”) påbörjade leverans av moduler vilket bedöms generera betydande kassaflöden framgent.. Orderboken om 91,5 miljoner kronor har börjat omsättas till intäkter vilket är ett stort steg framåt för Wyld. Mangold är av åsikten att det relevanta i nuläget är hur fort Wyld lyckas leverera de förbeställda modulerna och terminalerna. Under det andra kvartalet var intäkterna lägre än väntat medan kostnaderna utvecklats i förväntad takt. Avtal med SpaceX om eventuella samarbetsområden påvisar ytterligare potentialen i Wyld:s erbjudande. 

Bolaget bedöms vara välkapitaliserat för att ta sig till lönsamhet (EBIT) 2024. Wyld hade vid utgången av kvartalet cirka 19 miljoner kronor i kassan och erhöll FoU-stöd om 6,3 miljoner i augusti från den brittiska staten. Därutöver genomförde bolaget en riktad emission om 15 miljoner kronor, upptog lån om 15 miljoner och utfärdade vederlagsfria teckningsoptioner av serie TO4 och TO5. Teckningsoptionerna kan maximalt inbringa 89,2 miljoner kronor med en total utspädning om 33,8 procent.

Mangold har sänkt intäktsprognosen för 2023 och 2024 men höjt på längre sikt. Anledningen av är att dataintäkterna väntas skala i en snabbare takt än tidigare prognos. Mangold ser fortsatt att bolaget är undervärderat och justerar riktkursen till 18,00 (27,00) kronor per aktie på 12 månaders sikt. För att riktkursen ska nås behöver Wyld leverera i betydande volym under det fjärde kvartalet 2023 och bli lönsamt (EBIT) på helårsbasis under 2024. Mangold räknar med full utspädning vid värdering. 

Datum 2023-10-11, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!