Innovationsföretaget inom jordbruk, IOF, kommer att implementera Wyld Connect för att hantera tillgångar på fältet och tillhandahålla "digital identitet"

IOF, ett argentinskt teknikföretag med huvudkontor i Buenos Aires, utvecklar IoT med blockkedjedatabaslösningar för att ansluta tillgångar på fältet. Med Wyld Connect kommer IOF att kunna hantera, kontrollera och tjäna pengar på lösningar för sina kunder i Argentina och Brasilien.

 

Över 120 miljoner ton spannmål produceras årligen i Argentina och Brasilien. Vid hantering av sådana volymer ställs producenterna inför betydande utmaningar för att minimera spannmålsförluster, inklusive att upprätthålla optimala lagringsförhållanden, hantera otillräcklig lagringskapacitet och övervaka logistiken.

IOF erbjuder sina kunder en komplett lösning för säker lagring av spannmål på fältet. Syftet är att tillhandahålla viktiga data för att säkerställa spårbarhet, lagringsförhållanden och spannmålskvalitet. Informationen lagras och symboliseras i ett säkert blockkedjenätverk, vilket gör det möjligt för kunderna att få försäkringar för sin produktion och därmed få bättre tillgång till och större flexibilitet att få krediter från finansiella enheter, med lägre räntor.

Ett aktuellt projekt handlar om spannmålsproduktion i Argentina. De allra flesta fälten saknar mobiltäckning, vilket gör uppkoppling av IoT-enheter till en stor utmaning. Genom att kombinera inbyggd sensorteknik som temperatur, luftfuktighet, CO2 och mobilitetsmätningar med Wylds satellitanslutning i låg jordbana kan IOF samla in data som ger ett betydande mervärde för silohanteringen i projektet.

IOF:s heltäckande SILOREAL-plattform skapar en enda sanningskälla och tillhandahåller säkra tillståndsdata som gör det möjligt för producenterna att öka sina inkomster och dramatiskt minska sina förluster.

"Att uppfylla datakraven från spannmålsindustrin i Sydamerika har blivit absolut nödvändigt", säger Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. "Vi är mycket glada över att arbeta med IOF för att möta de kända IoT-anslutningsutmaningarna för fjärrjordbruk i Brasilien och Argentina med hjälp av satelliter i låg jordbana för att leverera de viktiga data som behövs för att öka lönsamheten och uppfylla målen för minskning av förluster." 

För ytterligare information, vänligen kontakta

Alastair Williamson, VD Wyld Networks
E-mail: alastair.williamson@wyldnetworks.com 
Tel: +44 7 824 997 689

 
Om Wyld Networks AB

Wyld Networks utvecklar och säljer innovativa trådlösa tekniklösningar som möjliggör prisvärd uppkoppling var som helst i världen och löser problemen för företag och människor när det gäller bristen på global mobilnätstäckning. Lösningarna är främst inriktade på trådlös uppkoppling för Internet of Things (IoT) och människor.
Wyld Networks Ltd bildades i Cambridge, Storbritannien 2016 och är ett helägt dotterbolag till Wyld Networks AB.
Wyld Networks aktie (WYLD) handlas på Nasdaq First North Growth Market. Certifierad rådgivare är Mangold Fondkommission AB
(tel +46 8-5030 1550, e-post ca@mangold.se).

Läs mer på www.wyldnetworks.com

Datum 2023-11-14, kl 14:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!