VNV Globals portföljbolag Voi genomför finansieringsrunda om 25 miljoner USD



VNV Global AB (publ) ("VNV Global" eller "Bolaget") portföljboag Voi, ett ledande europeiskt företag inom mikromobilitet, meddelade idag att man framgångsrikt har genomfört en övertecknad finansieringsrunda om 25 miljoner USD. VNV Global deltog i rundan genom att investera ytterligare 5 miljoner USD i Voi och konverterade sin befintliga investering i form av konvertibellån från 2021 om cirka 18,7 miljoner USD till aktier som en del av transaktionen. Baserat på denna finansieringsrunda värderas VNV Globals totala ägarandel i Voi till 80 miljoner USD, och dess ägande i Voi uppgår till 20,9% på fullt utspädd basis efter transaktionen.


Voi meddelade också idag att man avslutade 2023 med ett rekordstort antal resor för helåret på över 68 miljoner. Under året vann företaget betydande upphandlingar i framstående europeiska städer som London, Wien, Oslo, Milano och Marseille. Dessutom meddelade företaget att man har säkrat skuldfinansiering för fordon. Med det nya kapitaltillskottet och skuldfinansieringen kommer Voi bland annat att utöka sin flotta på befintliga och nya marknader med el-cyklar av tredje generationen och elsparkcyklar av sjunde generationen under våren 2024.


Fredrik Hjelm, VD för Voi, sade:


"Vi hade ett starkt 2023 där vi fortsatte att växa samtidigt som vi förbättrade marginalerna på alla nivåer. Under de senaste två åren har vår omsättning ökat med nästan 50%, vår bruttovinst har mer än fördubblats, och vi har minskat våra fasta kostnader med nästan 50%. Under 2023 uppnådde vi vårt första kvartal med ett positivt EBIT-resultat på gruppnivå, och vi fortsätter att fokusera på vårt mål att uppnå full lönsamhet och positivt kassaflöde. Vi har sett betydande effektivitetsvinster och har produkter och operationella processer redo för utrullning för att ytterligare accelerera denna utveckling. När vi blickar framåt ser vi många lovande möjligheter när städer går från bilfokuserad till hållbar mobilitet, och konsumenter i allt högre grad integrerar mikromobilitet i sina dagliga rutiner. Vi har bara börjat."


VNV Globals VD Per Brilioth kommenterar:


"Vi har varit stolta partners till Voi från allra första början, och vi fortsätter att imponeras av teamets exceptionella exekvering. Under de senaste åren har teamet övergått från tillväxt-framför-allt till hållbar tillväxt, visat branschledande effektivitet och har ett starkt track record med både användare och städer. Voi fortsätter att leda omvandlingen av mobilitet över Europa, och vi är glada att delta i denna finansiering som kommer att ta Voi till lönsamhet. Vi ser fram emot att fortsätta stödja Fredrik och teamet."


För mer information, vänligen se ett pressmeddelande från Voi via följande länk.

Datum 2024-03-12, kl 11:05
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!