VNV Global avyttrar sina innehav i Booksy, Tise, James Edition och Carla för en total köpeskilling om upp till 58 miljoner USD, varav 52 miljoner USD erläggs vid tillträde

MAR


VNV Global AB (publ) ("VNV Global" eller "Bolaget") meddelar idag att man har ingått ett avtal om att avyttra sina innehav i Booksy, Tise, James Edition och Carla (gemensamt "Avyttrade Bolagen") till Verdane. Den totala köpeskillingen för de Avyttrade Bolagen är ett belopp om upp till 58 miljoner USD, varav (i) 52 miljoner USD erläggs vid transaktionens tillträde, och (ii) upp till 6 miljoner USD potentiellt erläggs i framtiden, beroende på om specifika prestationsmål för de Avyttrade Bolagen uppnås ("Tilläggsköpeskillingen").

Den totala köpeskillingen om upp till 58 miljoner USD som beskrivs ovan representerar en rabatt om 2,4% i förhållande till värderingen för de Avyttrade Bolagen i VNV Globals senast tillgängliga substansvärde per den 31 december 2023 ("Senaste NAV"). Den initiala köpeskillingen om 52 miljoner USD (exklusive Tilläggsköpeskillingen) representerar en rabatt om 12,5% i förhållande till värderingen för de Avyttrade Bolagen enligt Senaste NAV.
 
VNV Globals VD Per Brilioth kommenterar:
 
"Vi är glada över att kunna offentliggöra denna transaktion som innebär ett betydande bidrag till vår kassa och stärker vår balansräkning. Vi ser också det faktum att prissättningen av transaktionen ligger nära vårt tidigare rapporterade NAV som en tydlig indikation på att vi kan vara trygga i vår värderingsansats för investeringsportföljen i stort. Vi är ledsna över att skiljas från fyra bra bolag men tror att Verdane kommer att vara ett starkt tillskott till deras respektive ägarkonstellationer och en aktieägare som kan stötta dem under kommande kapitel av deras resor."

Transaktionen är föremål för sedvanliga tillträdesvillkor och förväntas slutföras inom sex månader.

Datum 2024-02-19, kl 08:00
Källa MFN
Nu noteras kryptobörsen Trijos moderbolag på NGM Nordic SME! Teckna aktier i GreenMercs IPO och läs mer här. Har du frågor, kika också gärna in på Trijos discordserver.