Valberedningens förslag till styrelse i VNV Global inför årsstämman 2024

Valberedningen i VNV Global AB (publ) (”Bolaget”) föreslår omval av Tom Dinkelspiel, Kelly Merryman Hoogstraten, Josh Blachman, Per Brilioth och Keith Richman samt nyval av Therese Angel. Vidare föreslås omval av Tom Dinkelspiel till styrelsens ordförande. Ylva Lindquist, styrelseledamot i Bolaget sedan 2015, har meddelat valberedningen att hon inte kommer att stå till förfogande för omval men kommer fortsätta att vara styrelseledamot fram till och med årsstämman den 15 maj 2024.

Efter överläggningar har valberedningen beslutat att föreslå omval av Tom Dinkelspiel, Kelly Merryman Hoogstraten, Josh Blachman, Per Brilioth och Keith Richman. Ylva Lindquist, styrelseledamot i Bolaget sedan 2015, har meddelat valberedningen att hon inte kommer att stå till förfogande för omval men kommer fortsätta att vara styrelseledamot fram till och med årsstämman den 15 maj 2024. Valberedningen har beslutat att föreslå att Therese Angel (se kortfattat CV nedan) väljs till ny styrelseledamot vid årsstämman 2024.

Therese Angel är en investerare med expertis inom e-handel med flera års erfarenhet av befattningar på företag som eEquity, eBay och McKinsey & Company. För närvarande innehar hon rollen som Venture Partner på Verlinvest. Mellan 2021 och 2023 har hon anlitats som konsult för VNV samt sam-investerat med VNV inom ramen för VNV:s scoutprogram. Therese har en Bachelor of Business Administration från Parsons School of Design i New York och Paris.

Therese Angel är oberoende i förhållande till Bolaget, bolagsledningen och till Bolagets större aktieägare.

Valberedningens fullständiga förslag och motiverande yttrande kommer att finnas tillgängligt på VNV Globals hemsida efter offentliggörandet av kallelsen till årsstämman 2024.

Datum 2024-04-09, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!