Styrelsen för VNV Global har beslutat om återköp av egna aktier

MARKN.


Styrelsen för VNV Global AB (publ) (”Bolaget”) har beslutat att återköpa egna stamaktier med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 15 maj 2024.
 
Syftet med återköpen är att skapa flexibilitet i Bolagets möjlighet att återföra kapital till aktieägarna, att främja en effektivare kapitalanvändning i Bolaget, samt att motverka en substansrabatt med avseende på Bolagets aktie.
 
Förvärv av egna stamaktier ska ske på Nasdaq Stockholm i enlighet med Nasdaq Stockholms regelverk. Förvärv får ske vid ett eller flera tillfällen, dock längst intill tiden för nästa årsstämma. Förvärv får ske av högst så många stamaktier att det egna innehavet vid var tid inte överstiger tio (10) procent av samtliga aktier i Bolaget. Förvärv får endast ske till ett pris inom det på Nasdaq Stockholm vid var tid registrerade kursintervallet, varmed avses intervallet mellan den på börsen noterade högsta köpkursen och lägsta säljkursen.

Förvärv av egna stamaktier ska också ske enligt villkoren för Bolagets utestående obligationer.
 
Bolaget innehar per dagens datum 0 stamaktier och det totala antalet utestående aktier i Bolaget är 134 510 235 uppdelade i fyra aktieslag enligt följande: 
 

  • 130 978 236 stamaktier med en röst vardera.
  • 111 999 omvandlingsbara, efterställda, incitamentsaktier av serie C-2022 med en röst vardera.
  • 1 710 000 omvandlingsbara, efterställda, incitamentsaktier av serie C-2023 med en röst vardera.
  • 1 710 000 omvandlingsbara, efterställda, incitamentsaktier av serie D-2023 med en röst vardera. 
Datum 2024-05-16, kl 08:00
Källa MFN
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet