Vitec förvärvar programvarubolaget Memorix

Vitec Software Group AB (publ) förstärker sin position inom Vertical Market Software, genom att den 12 oktober förvärva samtliga aktier i det nederländska programvarubolaget Picturae ICT B.V., under namnbyte till Vitec Memorix B.V. (Memorix). Bolaget omsatte 4 miljoner euro under räkenskapsåret 2022.

Programvarubolaget Memorix utvecklar och levererar programvara för hantering av arkiv, digitalt kulturarv och samlingar. Produkterna Memorix Maior och den nyligen släppta nya versionen Memorix Nexus är centrala programvaror för katalogisering och arkivering av digitaliserad information samt arkivhantering. Memorix är en av de ledande aktörerna inom sin vertikal i Benelux-regionen. 

Betalning sker kontant. Förvärvet bedöms direkt resultera i en ökning av vinst per aktie för Vitec. 

- Memorix är en central aktör i Nederländerna. Den avancerade programvaran möjliggör bevarande av data, kunskap och kulturarv, tryggt och säkert arkiverat i ett flexibelt och användarvänligt hanteringssystem. Memorix är ett lönsamt och välskött bolag med en verksamhet som passar väl in i vår affärsmodell och företagskultur. Idag är vi glada åt att få välkomna omkring 30 nya medarbetare, säger Olle Backman, CEO, Vitec Software Group. 

Memorix grundades 1997 och har sitt huvudkontor i Heerhugowaard, Nederländerna. 

- För oss är det avgörande med en långsiktig ägare som engagerar sig i den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger Ellen van Noort, ledningen, Memorix. 
 
- Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer att fortsätta utveckla Memorix till nytta för våra kunder i dag och i framtiden, avslutar Bas Blokpoel, ledningen, Memorix. 

Datum 2023-10-12, kl 09:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!