Vitec förvärvar programvarubolaget Codea

Vitec Software Group AB (publ) förstärker sin position inom Vertical Market Software, genom att den 26 september skriva avtal om att förvärva samtliga aktier i de finska programvarubolagen Codea Oy och Navicode Oy. Codea omsatte ca 1,4 miljoner euro under räkenskapsåret 2022.

Programvarubolaget Codea utvecklar och levererar kritisk programvara för fältledning av utryckningsfordon. Produkterna Codea Nasta, Codea Care och andra relaterade Codea-produkter är centrala i både utryckningsfordon och i styrning av larm- och räddningsinsatser. Codea har en marknadsledande position i Finland.

I tillägg utvecklar, levererar och underhåller Codea ett gemensamt fältledningssystem, KEJO, för alla finska myndigheter inom skydd och katastrofhjälp (PPDR), tillsammans med två andra parter.

Betalning sker kontant och med en konvertibel, med avvikelse från aktieägares företrädesrätt i enlighet med bemyndigande från årsstämman 2023-04-25. Konvertibelns löptid är 36 månader som vid full konvertering ger en utspädning av kapitalet på mindre än 0,1 %. Förvärvet bedöms direkt resultera i en ökning av vinst per aktie för Vitec.

Innan förvärvet slutförs måste det godkännas av finska Arbets- och näringsministeriet under lagen om tillsyn över utlänningars företagsköp i Finland.

- Codea är marknadsledande i Finland inom sin vertikal. Den avancerade programvaran möjliggör för utryckningsfordon att utföra sina uppdrag effektivt, vid tillfällen när sekunder spelar roll. Codea är ett lönsamt och välskött bolag med en verksamhet som passar väl in i vår affärsmodell och företagskultur. Vi är att lita på, idag och imorgon. De nya medarbetarna är mycket välkomna till oss, säger Olle Backman, VD, Vitec Software Group.

Codea grundades 2008 och har huvudkontor i Tammerfors, Finland.

- För oss är det avgörande med en långsiktig ägare som engagerar sig i den fortsatta utvecklingen av bolaget. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att fortsätta utveckla Codea till nytta för våra kunder och för samhället, säger Antti Laurila, CEO, Codea.

Datum 2023-09-26, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!