Vitec förvärvar programvarubolaget Bidtheatre

Vitec Software Group AB (publ) förstärker sin position inom Vertical Market Software genom att den 3 juni förvärva samtliga aktier i det svenska programvarubolaget Bidtheatre AB. Bidtheatre omsatte 113 MSEK under räkenskapsåret 2023.

Programvarubolaget Bidtheatre utvecklar och levererar en Demand Side Platform (DSP) för programmatisk annonsering. Det är en programvara för annonsinköp i en rad digitala kanaler som banners, audio, video, native-annonser och digitala skärmar utanför hemmet, med välutvecklade funktioner för målgruppsanpassning. Bidtheatre erbjuder precisionsannonsering i lokala, nationella och globala publicisters produkter och hjälper kunderna hantera logistiken med flertalet leverantörsrelationer. Bolaget innehar en stark position på de svenska och norska marknaderna för mediebyråer.

Betalning sker kontant och med ett konvertibelt skuldebrev med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt i enlighet med bemyndigande från årsstämman den 23 april 2024. Konvertibelns löptid är 36 månader som vid full konvertering ger en utspädningseffekt på kapitalet om mindre än 0,1 %. Förvärvet bedöms ge en omedelbar ökning av vinst per aktie för Vitec. Konsolidering kommer att påbörjas från och med förvärvstidpunkten.

- Bidtheatre utvecklar och levererar programvara för annonsering. Att förbli relevant för kunderna är avgörande i dagens medielandskap. Programvaran hjälper marknadsförare och mediebyråer att driva kostnadseffektiv webbplatstrafik, engagera kunder och bygga lojalitet, säger Olle Backman, VD för Vitec Software Group. Han fortsätter: Bidtheatres lösning fungerar som dirigent och som mellanhand för hantering av kundernas medieinköp. Företagskulturen passar väl in i Vitec. Vi är glada att idag kunna välkomna nio nya medarbetare till oss.

Bidtheatre grundades 2012 och har sin bas i Stockholm.

- För oss är det avgörande att ha en långsiktig ägare som är engagerad i den fortsatta utvecklingen av bolaget. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att fortsätta att utveckla Bidtheatre till gagn för våra kunder idag och i framtiden, säger Marcus Johansson, VD, Bidtheatre.

Datum 2024-06-03, kl 09:35
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!