Viaplay Group offentliggör ny verksamhetsmodell och förändringar i koncernledningen

REG

Viaplay Group (”Koncernen”) offentliggjorde idag en ny nordisk landsbaserad verksamhetsmodell och förändringar i koncernledningen. Detta följer av offentliggörandet från den 5 juni avseende förändringar av Koncernens kortsiktiga mål för 2023 och tillsättningen av Jørgen Madsen Lindemann som VD och koncernchef. Den nya verksamhetsmodellen kommer att möjliggöra en förbättrad operativ effektivitet och resultat, bidra till ett ökat fokus på utveckling av marknadsrelevanta produkterbjudanden samt påskynda den pågående översynen av Koncernens verksamhet och avkastning på investeringar. En uppdatering av Koncernens mål på medellång sikt kommer att lämnas senast i samband med offentliggörandet av Koncernens resultat för det andra kvartalet, den 20 juli.

Den nya nordiska verksamhetsmodellen kommer att baseras på nationella ledningsgrupper med fullt ansvar för den dagliga verksamheten och den strategiska utvecklingen av verksamheterna, inklusive full insyn och ansvar för försäljning, kostnader, lönsamhet, kassaflöden, innehåll, marknadsföring och HR. Övergripande och centrala funktioner kommer att ses över och anpassas i enlighet med detta. Jørgen Madsen Lindemann kommer att vara tillförordnad chef för de svenska och finska verksamheterna fram till dess att en permanent tillsättning sker. Lars Bo Jeppesen har utsetts till EVP och Chef för de danska och isländska verksamheterna och tillträder den 1 augusti. Kenneth Andresen har utsetts till tillförordnad Chef för den norska verksamheten. Peter Nørrelund (som nyligen återvänt till Koncernen som EVP och Chief Sports & Business Development Officer) kommer även att ta över ansvaret för Koncernens verksamheter i Nederländerna, Polen, Baltikum och Storbritannien. De övriga medlemmarna i koncernledningen som rapporterar till VD och koncernchefen är: Enrique Patrickson (EVP, Chief Financial Officer och Head of Strategy and M&A); Philip Wågnert (EVP och Chief Technology & Product Officer); My Perrone (EVP och Group General Counsel); Matthew Hooper (återgår till sin tidigare roll som EVP och Chief Corporate Affairs Officer); Vanda Rapti (EVP, Viaplay Select & Content Distribution); och Christian Albeck (EVP, Content Acquisition).

Ytterligare information om koncernledningens medlemmar finns tillgänglig här. Den nya verksamhetsmodellen och förändringarna i koncernledningen kommer att träda i kraft den 1 juli. Varje ledare kommer att se över sina organisationer för att säkerställa full optimering och fokus. Den finansiella effekten av förändringarna kommer att meddelas som en del av uppdateringen den 20 juli som senast.

Jørgen Madsen Lindemann, VD och koncernchef: ”Detta är den första av flera stegvisa förändringar för att säkerställa att vi investerar i de områden där vi ser störst potential, att vi är fullt fokuserade i vårt dagliga arbete att skapa lokalt relevanta produkter och upplevelser och att vi är så nära våra kunder som möjligt. Vi utvärderar hur konkurrenskraftiga alla våra verksamheter är och kommer att göra nödvändiga förändringar för att leverera på en högre nivå och förbättra avkastningen på våra investeringar i innehåll och teknik.”

”Det nya teamet har kompetensen, erfarenheten och passionen för att driva verksamheten framåt. Alla medlemmar är mycket erfarna och brinner för det de gör. Den nya strukturen medför både kontinuitet och viljan att utmana, vilket är två viktiga beståndsdelar i hur vi kommer att driva Koncernen tillsammans. Vi har mycket engagerade och talangfulla team genom hela Koncernen och den nya strukturen kommer att möjliggöra en effektiv kombination av våra kreativa och kommersiella prioriteringar.”

****
 

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Viaplay Group AB (publ) är den internationella underhållningsleverantören. Vår streamingtjänst Viaplay finns på direkt-till-konsument-basis i alla nordiska och baltiska länder, Polen, Nederländerna, Storbritannien, USA och Kanada. Varje dag underhåller vi miljoner av kunder med vårt unika innehållserbjudande, vilket inkluderar hyllade Viaplay Series, Films och mer, samt en unik uppsättning av premium direktsänd sport. Dessutom blir Viaplays berättande tillgängligt till partners runt om i världen genom det innovativa brandade innehållskonceptet Viaplay Select. Från streaming till TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag, är vårt syfte att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Viaplay Group är noterat på Nasdaq Stockholm (‘VPLAY B’).

Informationen lämnades för offentliggörande av nedanstående kontaktperson den 28 juni 2023 klockan 11:30 CEST.

Kontakta oss:
press@viaplaygroup.com (eller: +46 736 991 700)
investors@viaplaygroup.com (eller: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
viaplaygroup.com / LinkedIn / Twitter / Instagram / Facebook

Dataskydd:
För att läsa mer om Viaplay Group och dataskydd, klicka här

Datum 2023-06-28, kl 11:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!