Vestum överväger att emittera ett seniort icke-säkerställt obligationslån samt offentliggör villkorat återköpserbjudande avseende utestående obligationer

MAR

Vestum AB (publ) ("Vestum") har givit Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial, Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) och Swedbank AB (publ) i uppdrag att i egenskap av 'joint bookrunners' arrangera möten med obligationsinvesterare med start idag den 6 oktober 2023 för att undersöka möjligheten att emittera ett seniort icke-säkerställt obligationslån. Med förbehåll för rådande marknadsförhållanden förväntas en obligationstransaktion med en förväntad volym om 600 000 000 SEK (”Nya Obligationer”), under ett ramverk om 1 000 000 000 SEK och med en löptid om 2,5 år, att följa.

Emissionslikviden från den tilltänka obligationsemissionen kommer att användas för, i första hand, återköp av Vestums utgivna obligationer av serie 2021/2024 (”Befintliga Obligationer”) som för närvarande har en utestående volym om 1 500 000 000 SEK och, i andra hand, generella företagsändamål (inklusive förvärv och investeringar). I tilldelningen av de Nya Obligationerna kommer Vestum bland annat att beakta huruvida investeraren som tecknat sig för Nya Obligationer har deltagit i Återköpserbjudandet (se nedan), med förbehåll för de villkor som anges i Återköpsdokumentet (se nedan).

I samband med den övervägda transaktionen har Vestum idag offentliggjort ett villkorat erbjudande till innehavare av Befintliga Obligationer att köpa tillbaka Befintliga Obligationer mot kontant vederlag till ett pris motsvarande 100,75 procent av nominellt belopp plus upplupen och icke betald ränta (”Återköpserbjudandet”). Återköpserbjudandet är förbehållet de villkor som anges i det återköpsdokument (Eng. tender information document) som är daterat den 6 oktober 2023 och som finns tillgängligt på Vestums hemsida (”Återköpsdokumentet”). Bland annat är Återköpserbjudandet i dess helhet villkorat av att emissionen av de Nya Obligationerna genomförs och att den likvid som Vestum avser använda till obligationsåterköp enligt Återköpserbjudandet  inte kommer att överstiga likviden som erhålls från emission av de Nya Obligationerna.

Återköpserbjudandet löper ut kl. 12.00 CEST den 11 oktober 2023 om det inte förlängs, återupptas, dras tillbaka eller avslutas efter beslut av Vestum. Likviden för Återköpserbjudandet förväntas att redovisas på eller omkring den 18 oktober 2023.

Datum 2023-10-06, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!