USWE Sports AB tecknar avtal med strategisk distributionspartner i USA

MAR

USWE Sports AB tillkännager The Feed.com Inc. (”The Feed”) som strategisk distributionspartner i USA för bolagets cykel-, löpning- och outdoor-produkter.

USWE Sports AB tillkännager idag att bolaget tecknat ett strategiskt distributionsavtal för den amerikanska marknaden med The Feed.com Inc., avseende bolagets cykel-, löpning- och outdoorprodukter. Utöver försäljning kommer The Feed även att hantera lager och logistik i USA av bolagets ryggsäckar, vätskeryggsäckar och väskor från och med januari 2024.

Avtalet sträcker sig över 3 år och omfattar distribution till återförsäljare, försäljning till konsument via thefeed.com samt distribution av de omfattade produkterna från uswe.com i USA. The Feed kommer även att köpa in, lagerhålla samt distribuera produkter för USWE:s framtida återförsäljarnätverk i USA.

Avtalet förväntas ge en positiv omsättningseffekt för USWE under innevarande räkenskapsår genom överenskomna initiala uppstartsordrar med ett sammantaget värde överstigande 10 MSEK.

”Vi har haft The Feed som kund sedan i våras och har sett potentialen i ett djupare samarbete. Avtalet ger oss en unik möjlighet att kombinera The Feed:s distribution med ett framtida nätverk av säljare i egen regi. Detta kommer att öppna nya dörrar i USA som redan är vår viktigaste marknad. The Feed kommer även att ta över en stor del avseende distributionen till slutkunder från vår egen hemsida (uswe.com), vilket kommer innebära kostnadsbesparingar för USWE med främst lägre fraktkostnader samt minskat behov av eget lager i USA. Avtalets konstruktion innebär även en positiv effekt på koncernens likviditet. Vi ser fram emot att starta upp detta samarbete under hösten för att nå full effekt i januari-februari 2024."

Jacob Westerberg, VD USWE Sports AB

OM THE FEED
The Feed är ett ledande företag inom försäljning av prestationshöjande produkter för uthållighetsidrott. Fokus ligger på att erbjuda atleter energi under träning och tävling samt produkter för återhämtning och tillskott för att prestera bättre. USWE:s produkter kompletterar detta med fokus på prestation och en möjlighet att bära med sig produkterna som The Feed erbjuder. The Feed Inc ligger i Broomfield, Colorado USA, i utkanten av Denver.

Datum 2023-09-13, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!