TH1NG vinner upphandling av IoT-plattform i Växjö, Alvesta, Tingsryd och Lessebo

TH1NG har ingått ett avtal med Wexnet om leverans av TH1NGs IoT-plattform IoT Open. Det innebär att TH1NG kommer att leverera IoT Open i de fyra kommuner där Wexnet är verksam, för att underlätta för kommunernas utveckling och implementering av IoT-tjänster i strävan mot det smarta och hållbara samhället.

Wexnet, med över 40 000 installerade fiberanslutningar, har under flera år genomfört en IoT-satsning. En viktig aspekt av IoT-satsningen har varit att även adressera mindre företag, för att möjliggöra för dem att effektivisera sina verksamheter, minska kostnaderna och samtidigt bidra till en hållbar utveckling. 

För närvarande är några tusen sensorer installerade i Växjö, Alvesta, Tingsryd och Lessebo. Avtalet och samarbetet med TH1NG syftar till att vidareutveckla befintliga IoT-tjänster samt stimulera utvecklingen av ett smart och hållbart samhälle. Avtalet har en initial löptid om 12 månader, med möjlighet till förlängning upp till 4 år. 

- Under 2023 ingick vi ett avtal om IoT-konsulttjänster med Wexnet, och vi är entusiastiska över att vi nu också får möjlighet att leverera IoT Open till Växjö, Alvesta, Tingsryd och Lessebo. Vi ser en stor potential i att bistå i kommuners arbete med det smarta och hållbara samhället, säger Klas Westholm, VD på TH1NG. 

Det pågår flera satsningar inom IoT över hela landet, underbyggt av behovet av en omställning mot ett mer effektivt och hållbart samhälle. Generellt märker vi en ökad efterfrågan av våra IoT-lösningar, parallellt som det sker en successiv utrullning av sensorer i våra befintliga projekt, konstaterar Klas Westholm. 

- Det var hård konkurrens och många utmanande krav som ställdes i upphandlingen som TH1NG svarade upp mot på ett mycket bra sätt. Vi ser fram emot ett givande samarbete med TH1NG under de kommande åren där vi tillsammans kommer att utveckla våra förmågor inom IoT-området, säger Håkan Larsson, Utvecklingschef på Wexnet. 

Datum 2024-02-23, kl 08:47
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!